Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Lecsószezon van. Ti tájegysége...

Lecsószezon van. Ti tájegységenként, vagy akár nemzetenként (sok kisebbség van) hogyan készítitek el ezt az ételt?

Figyelt kérdés
2016. júl. 27. 14:43
1 2 3 4
 21/31 rrrrrreennnnn válasza:
83%

Én(mi): Sűrű szafttal. Szalonnát,kevés sonkát megpirítom. Ennek zsírján a hagymát üvegesre. Rászórom a pirospaprikát. Egy-két percig nagy lángon kavarom.Ráteszem a felaprított paradicsomot. 5 perc mulva befűszerezem. Beleteszem a karikára vágott füstöltkolbászt. Mikor kicsit “engedi a színét“, rá a paprika,lassú tűzön megy. Utoljára a tojás,a lecsô mennyiségétől függően.

Néha szaggatok bele nokedlit.

2016. júl. 28. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/31 rrrrrreennnnn válasza:
Ja,J-n-sz m.
2016. júl. 28. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Somogy megye:

Szoktam bele cukkinit, virslit tenni, szalonnát kockára vágva, férjemnek külön pedig erős paprikát is.

Jó szaftos szokott lenni, benne gazdagon a zöldségek és a virsli, szalonna.

Köretként vagy tarhonyát eszünk hozzá, vagy csak kenyeret.


Anyósom tejfölt is szokott rárakni még, megszórja piros paprikával, valamint füstölt kolbászt is rak bele.

2016. júl. 28. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/31 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm,ment a zöld a pacsi mindenhová. Nekem minden válaszotok hasznos volt,nem tudom,ki pontozott le,ez bosszantó. Mindenesetre nem írok ki több kérdést.

Nagyon jó ötleteket adtatatok,tegnap megfőztem a cigánylecsót,nagyon finom lett. :)

Minden verziót köszönök,és ki is fogom próbálni.

2016. júl. 28. 15:15
 25/31 anonim ***** válasza:
0%
Vásárolj szakácskönyvet és megtudod...
2016. aug. 3. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/31 anonim ***** válasza:
Vajdasági vagyok, és az interneten láttam először, hogy létezik ilyen étel. Errefelé nem készítik, legalábbis nem tudok róla.
2016. aug. 4. 03:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/31 anonim ***** válasza:

Kedves vajdasági!

Van az nálatok is, hiszen valamikor a vajdaság és a nagy magyar alföld között nem volt semmi mesterséges elválasztó.


Csak más néven, és egy kicsit másként készítik, mint ahogy látod, nálunk is vidékenként van eltérés benne.


Nézd csak:


[link]


Jó étvágyat! Persze lehet az itt felsoroltakat is kipróbálni, akár módszeresen végig-főznöd, és utána eldönteni, melyiknél maradsz. :))

2016. aug. 4. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

Vajdasági?....lehet hogy családodban nem készítettek lecsót

de nemrég még az a rész is Magyarországhoz tartozott. Én is

Vajdasági vagyok és édesapám még a Magyar Királyságban született de engem már a szerbek elűztek !!

2016. aug. 5. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/31 anonim válasza:

Ha még érdekel a lecsó .

tejfeles lecsó nokkedlival. <3

2016. aug. 8. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/31 anonim ***** válasza:

Füstölt szalonna zsírján épp csak megfuttatom a hagymát (nem túl apróra vágva), rá a kis karikákra, szeletekre vágott paprikát, pár perccel később a paradicsomot. Csak sót és kevés, frissen őrölt borsot teszek bele (lehetőleg színes paprikából sütöm, vegyesen édesből és csípősből, nem kell bele pirospaprika), meg egy jó csipet cukrot, ha savanykás a paradicsom. Serpenyőben sütöm, hogy ne főjön, hanem süljön, és rövid szaftja legyen. Karikára vágott füstölt kolbásszal/virslivel vagy gombával szaporítom, a végén néhány felvert tojást ütök rá. Friss kenyérrel esszük.


Vas megye

2016. aug. 8. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!