Lecsószezon van. Ti tájegységenként, vagy akár nemzetenként (sok kisebbség van) hogyan készítitek el ezt az ételt?
amit a 10. ír az nekem inkább tojásrántottának tűnik.
Már nem tudom hányadikként, de én írtam a nokedlit köretnek. Hihetetlen egyeseknek, de cukrot én is teszek bele. Persze nem sokat, éppen hogy, ugyanis mindenbe teszek amiben paradicsom van. Még nem lesz tőle full édes, de elnyomja a savasságát. Aki nem tudja észre sem veszi, csak azt mondja, hogy ez olyan kellemes és lágy, nem savanyú, de még nem is édes. Egy kevés cukor minimális mennyiségben az ízeket is jobban kiemeli.
Piritott hagymára + fűszerpaprikára rádobálom a felvágott paprikát, paradicsomot. Ezután bors, vegeta, só.
Rászórom a rizst, arra a kolbászkarikát és majorannát, majd letakarom.
Így a lecsó alapban fő meg a rizs. Nem keverem meg amíg a rizs meg nem puhult.
Eddig, aki utálta a lecsót, így az is megszerette....
Előző vagyok... és Budapestről...
Csináltam már egyébként, hogy cukkini kockákat vagy padlizsán kockákat is tettem bele. Az sem volt rossz, de az eredeti az igazi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!