Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Lecsószezon van. Ti tájegysége...

Lecsószezon van. Ti tájegységenként, vagy akár nemzetenként (sok kisebbség van) hogyan készítitek el ezt az ételt?

Figyelt kérdés
2016. júl. 27. 14:43
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
60%

Felénk : Tolna megye a hagyományosan készülő lecsóba törpeharcsát szoktak főzni..

A másik verzió ami felénk divat. cigány lecsó elnevezéssel van . A hagyományosan főzött lecsóba csirke aprólékot főznek bele.

2016. júl. 27. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/31 anonim ***** válasza:
65%

Én sehogy nem készítem. Budapest

Anyuék natúran vagy tojásosan. Kenyérrel, vagy rizzsel. Felvidék közép-nyugati része

2016. júl. 27. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/31 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! Ilyesmire voltam kíváncsi.

Felénk gerslit főznek bele,ami nekem fura. Mama székely,ahol lakom.az egy sváb falu.

2016. júl. 27. 15:08
 4/31 anonim ***** válasza:
80%

Szeletelt füstölt kolbásszal, rizzsel tanultam.

Ma már sokszor csak virslit szelek bele, és rizs helyett bulgurt.

2016. júl. 27. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/31 anonim ***** válasza:
86%
#4-es: Csongrád megye
2016. júl. 27. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/31 A kérdező kommentje:

A bulgur ugye a tört búza ? Így már érthető az árpagyöngy is. :)

Minden hozzászólást köszönök írásban,és jellel is.

Töklecsó? Vagy cukkinis? Szoktatok ilyet is készíteni?

2016. júl. 27. 15:19
 7/31 anonim ***** válasza:
83%
Én Fejér megyei vagyok, de itt is sokféleképpen készül, szokott lenni Székesfehérváron lecsófesztivál is. Én jó bő szafttal és édeskésen szeretem, kevés tojással, épp csak mutatóban teszek bele tojást. A férjem kolbász karikákkal szereti, de én virslivel. Köretnek nokedlit eszünk mellé. Így jól csúszik :-D
2016. júl. 27. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/31 A kérdező kommentje:
Nokedlivel- ezt nem hallottam.de biztos finom,ki fogom próbálni. Köszönöm az ötletet!:)
2016. júl. 27. 15:33
 9/31 anonim ***** válasza:
85%

Többféle lecsót szktam készíteni. Van amit füstölt szalonna zsíron nagylángon pirítok,a karikára vágott hagymát és paprikát egyszerre teszem bele,sózom és zsírjára sütöm,ekkor adom hozzá a paradicsomot amivel csak felforralom. Sóba-vízbe főtt rizzsel tálalom. Ezt a receptet Borsod megyei nagymamámtól tanultam.

Cukkinis lecsót is szoktam készíteni,amit inkább párolok,mint sütök.,a lényeg az,hogy a vékonyra szelt cukkinit akkor kell belerakni, amikor a paprika már elkezd puhulni. Csak egyet forralok ajta és már mehet is bele a paradicsom azzal is forralom egy picit lényeg hogy ne főjjön szét.

A harmadik a ratatouille /ratatuj/ ami egy francia lecsó.

Először a padlizsánt szeletekre vágva oliva olajon kisütöm és félreteszem. A hagymát vastagabb szeletekre,a paprikát falatnyi darabokra , a cukkinit félkarikára ,a paradicsomot cikkekre vágom.oliva olajon elkezdem dinsztelni ebben a sorrendben /hagyma paprika,egy kis doboz sűrített paradicsom,kétgerezd reszelt foghagyma,cukkini,paradicsom ,1 ek provanszi fűszer,1 kiskanál őrölt paprika ,kevés víz , végül a sült padlizsán. Ezt párolt rizzel szoktam tálalni .

2016. júl. 27. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/31 anonim ***** válasza:
84%

A legvadabb lecsót a szomszédban láttam, Püspökladányban (Hajdú-Bihar megye). Ők cukrosan ették...


A saját lecsóm hasonlatos anyáméhoz, csak sokkal, sokkal szárazabb és sültebb, mert én úgy szeretem a dolgokat. Leve még véletlenül sem lehet, mert akkor fő benne a tojás, nem sül. Ha nem tojásos, akkor OK a szaftosság, de az nekem nem az igazi.

Húsfélét sosem tettünk bele. Ja és én lehetőség szerint kerülöm a zöldpaprikát, mert utálom főtt állapotban. Mivel lecsó, teszek bele, mondjuk egy kiló hagymához fél darabot...

S amikor egyszer találkoztam egy cukkinis, répás lecsóval, én is szeretem így csinálni, főleg a cukkinit nem szoktam kihagyni belőle.

Rizzsel jó, de én inkább nyers zöldséggel eszem, maximum valami magkenyérrel.

2016. júl. 27. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!