Ti is szeretitek a Pálpusztai sajtot? :-)
A 7-es versenyző mondta meg a valódit: amit ma Magyarországon árulnak Pálpusztai néven, az egy szemét szutyok!
Ha egy büdös sajt nem büdös akkor az egy szemét!
A Pálpusztai (az igazi) azért Pálpusztai, mert semmihez sem hasonlítható! De: feltétlen iszonyú büdösnek kell lennie!
Én Magyarországon évtizedek óta nem kaptam minőségit, azért (is) Szlovákiába kell menni...
Elszomorító, hogy a mai világban már minden mű. Ezek szerint amit Pálpusztai néven veszek, az addig igaz, hogy sajt, de nem takarja a hírnevét.
Bár még mindig jobb, mint egy "füstölt" trappista, ami életében nem látott füstöt, viszont annál több aromát, ízfokozót és színezéket. Szerintem ezeket a nagyközönségnek gyártják azzal a tudattal és tapasztalattal, hogy az eredetit úgysem ennék meg.
Én igazi sajtokat Erdélyben ettem, amiket nagyon meg kellett szokni, mert azok tényleg valódiak, és olykor igen erős "tehén" ízük van. Ha megszokod, utána a szádhoz sem veszed az itt kapható sajtok zömét, mert érzed, hogy mű.
Igen, Erdélyben valódi magyar ízekre találhat az ember!
Nagyon finom tejtermékek vannak (sajt, túró, vaj, tej, kefir stb.), isteni (és hatalmas) a körtöskalács, nagyon finom kenyeret sütnek, a Szebeni szalámi százszor jobb mint a gazai sztárolt hulladékok.
Tegnap "Tündérkert" márkanév alatt etióp(!) tarkababot vittem haza.
Ez mindennek a legalja.
15. Van az a reklám, amikor a nagypapa eszi a chipset, és azt mondja, hogy "kár, hogy a régi jó dolgokból már nem maradt semmi".
Hát ez nagyon igaz, és tökéletesen értem mire gondolsz. Én sosem ettem valódi régi pálpusztait, de a löncs hússal vagyok így. A férjem néha vesz ilyen olyant amolyant, mert keresi benne a régi ízt, és győzköd, hogy ez szinte olyan. Én meg mindig mondom, hogy nem! Ez sem olyan!. Sajnos a sok próbálkozás miatt már én sem emlékszem milyen volt régen, csak azt érzem, hogy nem azt az ízélményt nyújtja, mint amit gyerek koromban ettem a zöldpaprikával.
Szia!
15.válaszadó voltam. A löncshús is ilyen sajnos, nem csak te érzed így. Egyébként nőként mindig furán néznek rám, hogy szeretem a pálpusztait. De édesapám mellett mindig ilyeneket ettünk. ;)
17: rossz az, aki rosszra gondol!:)
Szerintem nem kell felülni a kétes asszociációknak!
Pláne, hogy már szaga sincs a Pálpusztai büdös-sajtnak...!
A Szlovákok büdös sajtja a kvargli vagy quargli.
Mindegyik "büdös" sajt ízét, zamatját emeli, ha vörös hagymát, vagy lila hagymát apróra vágva eszünk hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!