Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ti is szeretitek a Pálpusztai...

Ti is szeretitek a Pálpusztai sajtot? :-)

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék hányan eszik, mert rendszeresen veszek akciósan egy áruházban, ami azt jelenti, hogy nem fogy. Nekem nagyon ízlik egy pohár vörösbor mellett csipegetve.
2016. júl. 26. 17:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor nézegettem pont, de még nem mertem megkóstolni. Mihez hasonlítanátok? Eddig a camembert és a brie a kedvenceim.
2016. júl. 27. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

A 7-es versenyző mondta meg a valódit: amit ma Magyarországon árulnak Pálpusztai néven, az egy szemét szutyok!

Ha egy büdös sajt nem büdös akkor az egy szemét!

A Pálpusztai (az igazi) azért Pálpusztai, mert semmihez sem hasonlítható! De: feltétlen iszonyú büdösnek kell lennie!

Én Magyarországon évtizedek óta nem kaptam minőségit, azért (is) Szlovákiába kell menni...

2016. júl. 27. 03:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 A kérdező kommentje:

Elszomorító, hogy a mai világban már minden mű. Ezek szerint amit Pálpusztai néven veszek, az addig igaz, hogy sajt, de nem takarja a hírnevét.

Bár még mindig jobb, mint egy "füstölt" trappista, ami életében nem látott füstöt, viszont annál több aromát, ízfokozót és színezéket. Szerintem ezeket a nagyközönségnek gyártják azzal a tudattal és tapasztalattal, hogy az eredetit úgysem ennék meg.

Én igazi sajtokat Erdélyben ettem, amiket nagyon meg kellett szokni, mert azok tényleg valódiak, és olykor igen erős "tehén" ízük van. Ha megszokod, utána a szádhoz sem veszed az itt kapható sajtok zömét, mert érzed, hogy mű.

2016. júl. 27. 10:14
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, Erdélyben valódi magyar ízekre találhat az ember!

Nagyon finom tejtermékek vannak (sajt, túró, vaj, tej, kefir stb.), isteni (és hatalmas) a körtöskalács, nagyon finom kenyeret sütnek, a Szebeni szalámi százszor jobb mint a gazai sztárolt hulladékok.

Tegnap "Tündérkert" márkanév alatt etióp(!) tarkababot vittem haza.

Ez mindennek a legalja.

2016. júl. 27. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon. :) régen finomabb volt. Egy-kétszer megvettem. Nem olyan volt. Így inkább nem veszek. Emlékezzek rá olyannak amilyen volt. Nem jó elrontani az emlékeket. Mint mikor 6 évesen láttam a démoni szél című filmet. A kedvenc filmem volt. Láttam belőle részletet. Vicc. Nem nézem meg inkább. :D ez pont olyan. Imádom és kész. A gyenge utánzat nem kell. :)
2016. aug. 17. 01:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 A kérdező kommentje:

15. Van az a reklám, amikor a nagypapa eszi a chipset, és azt mondja, hogy "kár, hogy a régi jó dolgokból már nem maradt semmi".

Hát ez nagyon igaz, és tökéletesen értem mire gondolsz. Én sosem ettem valódi régi pálpusztait, de a löncs hússal vagyok így. A férjem néha vesz ilyen olyant amolyant, mert keresi benne a régi ízt, és győzköd, hogy ez szinte olyan. Én meg mindig mondom, hogy nem! Ez sem olyan!. Sajnos a sok próbálkozás miatt már én sem emlékszem milyen volt régen, csak azt érzem, hogy nem azt az ízélményt nyújtja, mint amit gyerek koromban ettem a zöldpaprikával.

2016. aug. 17. 17:16
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

15.válaszadó voltam. A löncshús is ilyen sajnos, nem csak te érzed így. Egyébként nőként mindig furán néznek rám, hogy szeretem a pálpusztait. De édesapám mellett mindig ilyeneket ettünk. ;)

2016. aug. 21. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

17: rossz az, aki rosszra gondol!:)

Szerintem nem kell felülni a kétes asszociációknak!

Pláne, hogy már szaga sincs a Pálpusztai büdös-sajtnak...!

2016. aug. 21. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 A kérdező kommentje:
Én az Interspar-ban szoktam venni. Kicsi kockák ezüst színű csomagolásban kék felirattal. Színe kívül kissé sárgás, kicsit "trutyis" a bevonat, néha lábszagú, néha kicsit az élesztőre emlékeztet az illata. Belül viszont lágy és fehér. Ez mennyire jellemző a valódira? Ilyennek kell lennie? Nekem minden esetre ízlik így.
2016. aug. 21. 14:16
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

A Szlovákok büdös sajtja a kvargli vagy quargli.

Mindegyik "büdös" sajt ízét, zamatját emeli, ha vörös hagymát, vagy lila hagymát apróra vágva eszünk hozzá.

2016. okt. 30. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!