Szeretitek a savanyu tudot?
Húh nem tudom, mert sosem ettem, de a közeljövőben tervemben van kipróbálni, régóta morfondírozok rajta.
Jól tudok főzni, de sajnos nem tudom milyennek kell lennie valójában, ezért félek tőle, mert nincs összehasonlítási alapom. De majd írd meg milyen. Nekem van egy elképzelésem, de félek, hogy csalódom, ha nem olyan.
Ízre hasonlít:
- korhely leves
- becsinált leves
A net-en találsz "savanyú tüdőleves" receptet, akár csak citrommal-ecettel savanyítva, akár hordós káposztával összefőzve.
Alapjaiban akárhogyan is, szeretem ezt a fajta levest. Mi leginkább disznóölés utáni "savanyú levesbe" a tüdőt a szívvel-nyelvvel-vesével-szín hússal együtt főztük bele.
A szalontüdő leánykori neve a savanyútüdő.Zsömlegombóccal az igazi, de lehet, hogy neked nem fog ízleni.
Ha apukád gyerekkorodban nem csinált ilyen "fa..at", akkor nincs is mire emlékezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!