Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért zsugorodik össze az...

Miért zsugorodik össze az erdélyi kürtőskalács, mire Magyarországra ér?

Figyelt kérdés

Aki járt már Erdélyben, az tudja, hogy az ottani kürtőskalács legalább kétszer akkora, mint amit itthon lehet kapni. Azzal akár jól is lehet lakni.


Ellenben, amikor itthon árulnak "erdélyi kürtőskalácsot", az mindig egy zsugorított változata a kintinek. Nem is láttam még itthon soha olyat, mint amilyet Gyergyóban lehet venni. Miért nem csinálják meg az erdélyiek, akik idejönnek kürtőst árulni? Igény lenne rá. A felszerelést gondolom otthonról hozzák. Miért van az, hogy idejönnek, és erdélyi kürtőskalács néven csak nekünk csinálnak egy feleakkora változatot?


2016. ápr. 22. 16:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Már csak egy dolgot tehetsz kérdező. Kimégy Erdélybe kürtőskalácsozni!
jan. 23. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!