Írnátok nekem erdélyi ételeket?
Figyelt kérdés
Miccsel, zakuszkával, padlizsánkrémmel, boeuf salátával volt már szerencsém találkozni, szeretem is őket, el is készítettem már őket, több kevesebb sikerrel. Kedvelem az ottani ízvilágot, a párom székely, és szeretném néha meglegpni néhány ottani étellel. Persze azért az az igazi, mikor hazalátogatunk hozzájuk, és családi körben eszünk egy jót, de biztosan jólesne neki :)
Esetleg itt is ismert ételek ottani változatai is érdekelnek.
2014. szept. 8. 16:22
1/5 Kosaras Attila válasza:
Krumpli püré, disznó pörkölt (de úgy hogy ti vágjátok le a disznót). Én már ettem mert már voltunk kint sokszor és a kereszt szüleimnél ettem ilyet! Nagyon finom volt! Nem tudtam meg állni hogy ne egyek még! Igaz, tudod hogy kell micsset csinálni, de Csíkszeredában a décséánban nagyon finom a miccs!
3/5 anonim válasza:
Én fejből kb. csak a székelykáposztát tudtam volna, de ha ez az oldal jó, akkor jó volt rájönni, hogy többet is ismerek :D
4/5 anonim válasza:
Csorba, tokány, még az előzőekhez.
5/5 anonim válasza:
turos puliszka,kurtoskalacs,de konnyebb a pánkó,erert szerintem oda lesz a ferjed ha edes szaju,es meg tudja emeszteni,mert ez elegge terheli a gyomrot,melegen ne talald,habar igaz ugy a legfinomabb,de....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!