Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Erdélyi rokkant vagyok,...

Józsa Csaba kérdése:

Erdélyi rokkant vagyok, vállalkozást szeretnék inditani magyar o. on, (kürtöskalács sütés árulás) milyen engedélyekre lenne szükségem, és milyen kedvezményeket kapok a rokkantságom miatt?

Figyelt kérdés
2010. nov. 24. 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem hiszem,hogy sok jövedelmed lenne a kürtőskalács sütésből. Kedvezményt pedig biztosan nem kapsz semmilyent.
2010. nov. 24. 11:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha van elég tőkéd, csak akkor érdemes belevágnod, de szerintem kereslet sincs nagyon rá + a rokkantságod alapján jobb ha nem számítasz támogatásra.
2010. nov. 24. 11:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen "kürtöskalácsos" akarsz lenni.

Aki mondjuk fixen májustól szeptemberig kinn van a strandon, sétányon (pl. Balatonnál), vagy pl. ami még jól "tejel", ha mész - egy idő után akár hívhatnak is - falunapokra, kultúr rendezvényekre (pl. koncert - no nem Lady Gaga, hanem ilyen-olyan szabadtéri -, stb.).

Ha tényleg nagyon jól csinálod, ez alatt értem, hogy finom, jó minőségű és az ár is elfogadható (pontasabban a helyi rétegekhez igazított, mert mondjuk ha elmész Miskolcra és mondjuk egy Budapest II. kerületi (bár ez annyit nem számít) rendezvényre, valószínűleg nem ugyanazon az áron "kell" dolgoznod - persze lehet, de minek lennél saját magad ellensége...

Én sok sikert kívánok, bár nincs sok tapasztalatom a kürtöskalács sütésben, árusításban - csak a fogyasztásban :-)

Üdv.

2010. nov. 24. 18:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Kérdező, nekem az a tapasztalatom, hogy ma már így, hogy csak kürtöskalácsot árulsz, nem lehet megélni.

Hobbinak jó, de nem sok bevételed lesz.

Én eddig akárhol vettem a városban ( Bp), mindig árultak ott mást is, pl: sült gesztenyét, vattacukrot ( dobozost), csokikat, üdítőt.De az ilyen helyen el is tudják kérni az árát, mert tudják, nem ez az egyetlen bevételi forrásuk.

( konkrét ár:500 ft/db a nagy méretűé - valahol csak ilyen van )

Sok sikert!

2010. nov. 25. 07:27
 5/5 anonim válasza:

Ha ide akarsz adózni ,akkor sokat fogsz !!!

Ha helyben sütöd ANTSZ,Köjál engedélyek,telephely bérlet, fenntartás,Szja,Munkavállalói járulék ,Munkaadói járulék,iparűzési adó(a teljes forgalom 1-5%-a)...

Várj egy kicsit a sengeni övezet talán segít egy kicsit az igázásban

2010. dec. 8. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!