Erdélyi rokkant vagyok, vállalkozást szeretnék inditani magyar o. on, (kürtöskalács sütés árulás) milyen engedélyekre lenne szükségem, és milyen kedvezményeket kapok a rokkantságom miatt?
Attól függ, hogy milyen "kürtöskalácsos" akarsz lenni.
Aki mondjuk fixen májustól szeptemberig kinn van a strandon, sétányon (pl. Balatonnál), vagy pl. ami még jól "tejel", ha mész - egy idő után akár hívhatnak is - falunapokra, kultúr rendezvényekre (pl. koncert - no nem Lady Gaga, hanem ilyen-olyan szabadtéri -, stb.).
Ha tényleg nagyon jól csinálod, ez alatt értem, hogy finom, jó minőségű és az ár is elfogadható (pontasabban a helyi rétegekhez igazított, mert mondjuk ha elmész Miskolcra és mondjuk egy Budapest II. kerületi (bár ez annyit nem számít) rendezvényre, valószínűleg nem ugyanazon az áron "kell" dolgoznod - persze lehet, de minek lennél saját magad ellensége...
Én sok sikert kívánok, bár nincs sok tapasztalatom a kürtöskalács sütésben, árusításban - csak a fogyasztásban :-)
Üdv.
Kérdező, nekem az a tapasztalatom, hogy ma már így, hogy csak kürtöskalácsot árulsz, nem lehet megélni.
Hobbinak jó, de nem sok bevételed lesz.
Én eddig akárhol vettem a városban ( Bp), mindig árultak ott mást is, pl: sült gesztenyét, vattacukrot ( dobozost), csokikat, üdítőt.De az ilyen helyen el is tudják kérni az árát, mert tudják, nem ez az egyetlen bevételi forrásuk.
( konkrét ár:500 ft/db a nagy méretűé - valahol csak ilyen van )
Sok sikert!
Ha ide akarsz adózni ,akkor sokat fogsz !!!
Ha helyben sütöd ANTSZ,Köjál engedélyek,telephely bérlet, fenntartás,Szja,Munkavállalói járulék ,Munkaadói járulék,iparűzési adó(a teljes forgalom 1-5%-a)...
Várj egy kicsit a sengeni övezet talán segít egy kicsit az igázásban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!