Gondolom úgy érted, hogy melyik európai nép konyhája a legrosszabb, mert egyébként még ennyi értelme sem lenne a kérdésnek.
Szerintem nincs ilyen. Egyrészt, nem egyforma az emberek ízlése - van, aki szereti a pacalpörköltet, van aki rá sem bír nézni.
Minden nép konyhájában van olyan, amit valaki finomnak találhat, és biztos van olyan is, amitől ugyanannak az embernek hányingere támadna.
Az angol. Minden, ami jó benne, azt lopták más népektől... a kontinensről az ötleteket, a gyarmataikról meg a hozzávalókat. Vagy a bevándorlók vitték oda magukkal az ételeiket.
Persze nem csak az ő hibájuk, de a szigetországban amúgy bazi egészségtelenül étkeznek, egy rakás szemetet főleg, az időjárásuk miatt meg alkalmatlan az ország arra, hogy finom zöldségeket és gyümölcsöket termesszenek.
Az angol konyha legfőbb ismérve, hogy nem létezik.
Tehát az angol.
A férjem, aki évekig élt németországban (még az NDK-ban, ezzel sok mindent elmondtam), mindig azt mondja, hogy a magyarok annak a mesterei, hogy a legsz@rabb alapanyagból is jót hozzanak ki, míg a németek a legjobb alapanyagból is tudnak sz@r kajákat készíteni.
Jellemzően a németországi nyaralásom alatt állandóan szoljankát ettem volna, ami ugye nem annyira német eredetű. Az összes többi kajájuk íztelen volt, és egyforma.
Angol konyhával nincs konkrét tapasztalatom, de nézem a tévében, hát, néha elborzadok. Nem véletéenül a fish&chips a legendás nemzeti eledelük, ami natúr sülthal, sült krumplival.
Talán valamelyik skandináv. Svédországba sokat jártam, nagyon izgalmas ételre nem emlékszem, halak - azt szeretem, azzal nincs is gond - ettől eltekintve, hús, valamilyen gyümölcsös szósszal aztán annyi. Reggelire vajas kenyér, lóhúgy sűrűségű kávéval.
Angliában viszont igenis ettem nagyon jó - helyi, nem egzotikus - fogásokat, nekem nincs nagy bajom velük.
Szerintem holland konyháról sem lehet igazán beszélni, és ott is literben mérik a kávét.
Mivel kamionosként sokat vagyok külföldön nekem mindenem a magyar konyha. Pörkölt, a sokféle savanyúság, levesek, tejföl, túró - kint sok helyütt azt sem tudják mi az, alig várom, hogy hazajöjjek, tegnap egy kiló zúzából csináltam pörköltet - már alig van belőle.
Nagyon jókat lehet enni pl. a lengyeleknél, oroszoknál, a Balkánon, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!