A japánok miért szeretik ennyire a tea ízesítésű dolgokat?
Főleg a matcha zöld teás dolgokat. Én már ettem ilyet, és hát rendes tea íze van, nekem nem ízlett annyira.
Itt Európában ahogy megfigyeltem egyáltalán nem elterjedt a tea, mint valami sütemény/cukor/rizs stb ízesítő. Japánban viszont rengeteg édességnek, vagy rizsnek van teás verziója, zöld teás KitKat csokoládé, stb, sőt, tea ízű tejturmix!
Miért szeretik ennyire a teával ízesített dolgokat a japánok?
Hát igen, a japánok meg kérdezhetnék, hogy mi meg mi a fenét szeretjük annyira a pirospaprikát, hogy minden étel, leves tele van vele?
Ízlés, kultúrkör kérdése. Egész Ázsiában a tea az elterjedt (akár élénkítőszerként is), míg ha belegondolsz pl. Európában meg a kávé. Mi egy teás süteményre nézünk furcsa szemmel (szerintem finom a maga módján) - ők meg a tiramisura kérdeznék talán meg, hogy ugyan mi bajunk, ezt miért esszük.
A japánok teát isznak általában - ezért az ételekhez is azt használnak.
A magyarok bort isznak és azzal föznek is.
A németek sört isznak és igen sokszor sörrel is készítik az ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!