žerbo-kocke (nem zserbó-kocka! ) receptjét keresem (? )
A régi Jugoszláviából származó recept, sok éve valakitöl hallottam a receptet, de nem írtam fel, most viszont meg szerettém sütni.
Amire emlékszem belöle:
Alul volt valamilyen tészta, ezen két krémréteg között egy adag karamell. Azt már nem tudom, hoyg a tetején volt-e tészta, de - ha jól emlékszem egy csokibevonat igen.
Amit fontosnak tartottak, hogy a karamell nem krémszerü volt, hanem roppanós maradt a kész süteményben is.
Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni, valószínüleg föként olyan, aki ott él.
Elöre is köszönöm!
Azért ne vedd készpénznek, amit egyetlen embertől hallottál. Könnyen lehet, hogy ő is csak összekevert valamit. Láthatod, hogy olyasmiről beszél, amit rajta kívül senki más nem ismer:)) Magyarországon is találnál olyat, aki a gulyáslevest csirkehúsból főzi, vagy nemtom:) és azt hiszi autentikusnak.
Olyan meg nincs, hogy a žerbónak nincs köze a zserbóhoz. Amit így hívnak, mindenképpen a zserbó valamiféle leszármazottja.
Pedig a žerbo az zserbó (nem pedig valami egészen más dolog), csak szerb írásmóddal. :D ž=zs, ékezetek pedig nincsenek.
Egyébként én magam elé képzeltem ezt az általad leírt süteményt, de semmi sem ugrott be. Pedig a leírás előtt még volt egy-két tippem, hogy mit nevezhetett a nő zserbónak (pl. Figaró vagy Bajadéra), de azóta nincs egyáltalán.
Na, ebben az eltelt pár percben az időmet a torta keresésére szenteltem, és szinte biztos, hogy az a torta az, amit egyszer már belinkelt az egyik válaszoló:
[link] (amúgy ebben is van kávékrém).
Ezeket találtam még, de ezek ugyanazok, csak más személy által leírva:
Mikor pedig külön-külön beírtam a hozzávalókat a Zserbó nevet és a kávékrémet kihagyva, akkor ezt a találatot kaptam:
Biztos, hogy nem ez az, de finomnak tűnik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!