Hogyan kell elkészíteni ezt az ételt? (mich, mici, mics)
Figyelt kérdés
Nem tudom pontosan hogyan kell leírni, de micsnek mondják, Erdélyben mindenütt lehet találkozni vele! Valaki le tudná írni, hogy kell elkészíteni? Előre is köszönöm!2015. okt. 28. 15:42
1/11 A kérdező kommentje:
Kimaradt: hasonlít a csevaphoz.
2015. okt. 28. 15:44
2/11 anonim válasza:
disznó, marha, ló húst ledarálod fűszerezed és kész is.
Amúgy itt egy recept, de ez csak egyféle hússal, az igaziban van ló és más hús is, pont attól olyan különleges.
3/11 anonim válasza:
Ismét én, itt egy újabb recept:
De ha kimarad a ló akkor az nem miccs. Anélkül sima cevabb- vagy mi. Amúgy az auchan-ben amit lehet kapni az nagyon hasonló hozzá, de abban sincs lóhús. De majdnem. Mo-is lehet amúgy kapni. Pár éve Törökszentmiklóson egy Coop-ban találkoztam vele, ha jól emlékszem. Az igazi miccs volt.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi! És mit gondolsz milyen köret passzolna hozzá? Én Erdélyben mustárral és zsemlével kaptam. Valami mással nem szokták?
2015. okt. 28. 16:09
5/11 anonim válasza:
Nem kell bele lő!! Disznó-marha-bárány hús keveréke..
6/11 anonim válasza:
Itt nálunk kenyérrel és mustárral eszük. De tulajdonképpen azt eszel hozzá ami jólesik. Én pl ketchup-ot eszek vele, vagy tormát, köretnek pedig volt, hogy párolt rizst csináltam vagy sültkrumplit.
Utolsó: Ettél már igazi miccs-t?
7/11 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó! Most egy kicsit megvagyok kavarodva, mert mindenki mást mond. Van, aki szerint kell bele ló, van aki szerint nem. Most akkor hogy van? Az eredeti tradícionális miccs tartalmaz lóhúst?
2015. okt. 28. 20:48
8/11 anonim válasza:
Na jó, előszedtem a hűtöből. Tévedni emberi dolog, én is az vagyok. Nincs benne ló hús. Pedig ha a kivégzésem múlt volna rajtm akkor is úgy emlékeztem volna, lehet azért, mert megkértek vegyek lószalámit. Bocsánat! Nah, szóval a hus lehet sertés és marha, ez a finomabb, vagy pedig sertés és birka ez anyira nem finom, talán a birka faggyú miatt.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egyébként ne aggódj! Más oldalakon heves vita folyt erről.
2015. okt. 29. 06:45
10/11 anonim válasza:
Miccsnek ejtik magyarul, eredtileg mici-nek írják románul. Darált hús roston megsütve, és köret bármi lehet :) Legfinomabb sertés- és növendékhúsból, de bármilyen variációban elképzelhető. Hogy eredetileg milyen, azt nem tudom :D De ettem olyat, amiben a húshoz tormát kevertek, úgy sütték meg. Azt hiszem, az ízlett leginkább nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!