Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Sushiba milyen hozzávalókat...

Sushiba milyen hozzávalókat tehetnék?

Figyelt kérdés

Iszonyatosan szeretnék otthon szusit készíteni, de semmi hozzávalóm nincs, csak nori, meg persze rizs. Néztem videókat a készítéséről, de idáig, amit itthon is tudnék venni, az kábé csak ennyi: surimi, avokádó, spenót, kaviár... lazacfilét láttam csomagolva, de nagyon drága: kb. 1700 Ft, és nincs benne sok.


Ti hogyan oldjátok meg? Valami japánosat szeretnék, szóval ilyen paprikát, kolbászt (xD) nem fogok bele tenni.


2010. márc. 4. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
uborka ... és szentem megéri a lazac mert nagyon finom...
2010. márc. 4. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt a gagyi kaviárt ne vedd meg mert nagyon xar íze van.

Ha teszel bele akkor lazackaviárt vegyél(mondjuk elég drága)

Surimi,avokádo akkor kombinálhatod is.

Csirke mell : Kockázd fel kb.1 centis darabokra, süsd ki 30%keményítő,70%lisztben(vagy tempura lisztben). tegyél bele egy fejes saláta levelet, kend meg teriyakis majonézzel és wasabival, bele a csirkemell és tekerd össze.


Amúgy tudsz venni füstölt lazacot is 50 grammos szeletelt elég kb 3 tekercsre. Ezt kombinálhatod akár uborkával.


Alapanyagok után nézz körül itt hogy legyen ötleted :

www.azsiabt.hu

www.tokyoplaza.hu

www.tengeritermekek.hu

2010. márc. 5. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

lazac helyett virslit is rakhatsz bele :D

15L

2010. márc. 6. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Omlettet gyakran raknak bele (egeszben susd meg, hogy felcsikozhato legyen) meg lehet kapni aranylag olcson ilyen preselt rakrudakat, az is jo bele. Vagy a garnela rak se olyan draga, ha meg odzkodsz a nyers raktol(meg amugy sem ajanlanam, hogy ezt nyersen edd) akkor kis citrommal es petrezselyemmel megsutheted vajon, es ugy is belerakhatod, isteni. Esetleg ecetes gyombert ehetsz melle "koretkent", az is feldobja.

Amit meg en szoktam csinalni, hogy egy sima tonhalkonzervet kikeverek majonezzel es ugy rakom bele. Nagyon finom, es a japanok is csinaljak. Ennel tobb autentikus de olcso megoldast nem tudok:) Esetleg elnezhetnel valami azsiai boltba (a torokvesz ut es a kapy utca sarkanal van egy nagyon baratsagos kis bolt, nekem nagy kedvencem:)) es korbenezhetnel, hogy mi tetszik.

Jo fozocskezest:)

2010. márc. 6. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Az elozo vagyok, egy tanacs a rizzsel, jo ragacsosra fozd es miutan megfott, amig meleg adj hozza egy kis mirin(igazabol sima ecet is jo, a mirin eleg draga), cukor es so kevereket, ettol finomabb a rizs:)
2010. márc. 6. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket mindenkinek :) A konzerves halat majonézzel én is csináltam, igaz, én onigiribe. Sajnos nem Pesten lakom... bárcsak itt is lennének olyan lehetőségeim, mint ott...
2010. márc. 7. 00:11
 7/7 anonim ***** válasza:
A tojast es a rakot videken is tudsz venni. De amugy pesten sincs kanaan, ha ez megnyugtat, pl egy berlini azsiai bolthoz hasonlitva. Mikor eloszor jartam egy ottaniban szohoz sem jutottam:D Azota csak ott vasarolok
2010. márc. 7. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!