A magyar ételek miért ennyire zsírosak?
Régebben MINDENHOL zsirosan föztek, mert a nehéz fizikai munkához szükség volt a sok kalóriára, ez minden országban igy volt.
A magyar kajákat is el lehet késziteni sokkal kevesebb zsirral is, attól az ize még nem változik, csak könnyebb lesz. Az viszont igaz, hogy sok európai országban sokkal kevesebb az egyes étkezéseknél a hús aránya, az egy szelet hús fejenként és sok körités meg saláta a természetes, viszont ez régebben MO-on is igy volt, mert hús nem sok volt.
A magyar eteleket zsirmentesen is el lehet kesziteni. Igenis van igazi magyar reformkonyha. Maskulonben is a zsirral semmi baj nincs. A mozgassal van a baj.
Ha semmi zsirosat nem ennenk soha, kiszaradnanak a beleink!!!A szervezetnek zsirra is szuksege van egy BIZONYOS MENNYISEGBEN.
A magyarok etelei nem zsirosabbak mas nemzet eteleinel. Azert mert a magyarok tobb szalonnat esznek mint a kulfoldiek, nem azt jelenti, hogy a magyar etelekkel van a baj. A magyar eteleket is el lehet kesziteni zsirmentesen es nem kell hust husra halmozni.
Az Allamokban es Kanadaban nagyon sok az elhizott, torz ember. Ezert nem csak a mozgashiany okolhato. Nagyon sok kesz elelmiszert esznek, ami ugy tele van zsirral,ha kicsavarom , egy egesz csirket megsuthetnek benne (transfat) egyoldaluan taplalkoznak. Majonez es majonez ontet mindenen.
Egyes amerikaiak felnek megenni egy finom, sovany daralthusbol keszult toltottkaposztat. Mert nekik az meg mindig teli van zsirral. De kozben tomik magukat uzleti, tartositoszerrel teli cheese burger-ral, kesz elelmiszerekkel. Csak az arteriajak el ne duguljon! Hajra amerikaiak!
amúgy igaza van az előzőnek. A töltött káposzta abszolút egészséges és zsírmentes magyar kaja. Mert mi van benne? sovány főtt hús, főtt rizs, főtt káposzta. kevesebb zsír van benne mint a görögök gyrosában... és mi mégis azt istenítjük...
(vagy pl ott van a székelykáposzta, az se hízlal)
Azért főzünk zsírral, mert neknk ez van/volt.
Persze most már van horror áron olivaolaj, de
1. nem mindenki teheti meg
2. nagyanyáinknak még nem volt oliva olaj, sok esetben napraforgó olaj sem, ezért a anyáinknak zsírral tanitották, mi pedig így tanultuk tőlük.Ha pedig így tanultuk, nem változtatunk.
El sem tudnám képzelni a pörköltet oliva olajon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!