Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A magyar ételek miért ennyire...

A magyar ételek miért ennyire zsírosak?

Figyelt kérdés
Magyarországra jellemző, hogy zsír zsírral, hús hússal. És én meg pont ezeket nem szeretem. Szóval eza hurka, kolbász, zsíros kenyér, tepertő. És sokszor elmegyek valahova vendégségbe. és én nem szeretem ezeket, akkor máris jönnek, hogy márpedig magyar ember ezeket szereti... A magyarok miértnem esznek egézsségesebb kajákat, azt értem, hogy a disznóból ilyeneket tudtak csinálni, de sok helyen hallom, hogy a görökök sok halat esznek, és egézsségesebbek, meg minden. Van még olyan ország, ahol még zsírosabb dolgok vannak mint itt?
2010. febr. 27. 19:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Régebben MINDENHOL zsirosan föztek, mert a nehéz fizikai munkához szükség volt a sok kalóriára, ez minden országban igy volt.

A magyar kajákat is el lehet késziteni sokkal kevesebb zsirral is, attól az ize még nem változik, csak könnyebb lesz. Az viszont igaz, hogy sok európai országban sokkal kevesebb az egyes étkezéseknél a hús aránya, az egy szelet hús fejenként és sok körités meg saláta a természetes, viszont ez régebben MO-on is igy volt, mert hús nem sok volt.

2010. febr. 28. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A magyar eteleket zsirmentesen is el lehet kesziteni. Igenis van igazi magyar reformkonyha. Maskulonben is a zsirral semmi baj nincs. A mozgassal van a baj.

Ha semmi zsirosat nem ennenk soha, kiszaradnanak a beleink!!!A szervezetnek zsirra is szuksege van egy BIZONYOS MENNYISEGBEN.

A magyarok etelei nem zsirosabbak mas nemzet eteleinel. Azert mert a magyarok tobb szalonnat esznek mint a kulfoldiek, nem azt jelenti, hogy a magyar etelekkel van a baj. A magyar eteleket is el lehet kesziteni zsirmentesen es nem kell hust husra halmozni.

Az Allamokban es Kanadaban nagyon sok az elhizott, torz ember. Ezert nem csak a mozgashiany okolhato. Nagyon sok kesz elelmiszert esznek, ami ugy tele van zsirral,ha kicsavarom , egy egesz csirket megsuthetnek benne (transfat) egyoldaluan taplalkoznak. Majonez es majonez ontet mindenen.

Egyes amerikaiak felnek megenni egy finom, sovany daralthusbol keszult toltottkaposztat. Mert nekik az meg mindig teli van zsirral. De kozben tomik magukat uzleti, tartositoszerrel teli cheese burger-ral, kesz elelmiszerekkel. Csak az arteriajak el ne duguljon! Hajra amerikaiak!

2010. márc. 6. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

amúgy igaza van az előzőnek. A töltött káposzta abszolút egészséges és zsírmentes magyar kaja. Mert mi van benne? sovány főtt hús, főtt rizs, főtt káposzta. kevesebb zsír van benne mint a görögök gyrosában... és mi mégis azt istenítjük...

(vagy pl ott van a székelykáposzta, az se hízlal)

2010. márc. 6. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim válasza:
0%
Azért ilyen zsirosak, mert régen a parasztembörök kitapasztalták, hogyha jó disznyózsirral főznek, akkor nem nyikorog kifelé jövet!
2010. márc. 9. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
76%
A zsír még semmi. A magyar mindenhez eszik kenyeret kilószámra... Miért?? Az aztán a szénhidrátbomba. Főleg az idősek! Tapasztalatok?
2011. jan. 15. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
46%
pff. micsoda hisztis népség. agyatokra ment a fogyókúramánia, meg az "egészséges életmód" kultusz? nem veszitek észre hogy ez csak azért van hogy rátok tudják tukmálni a sokszor drágább, külföldről behozott árút (tengeri hal) mert azt hiszitek hogy az hűű de egészséges.. nos lehet hogy nem olyan zsíros mint a disznó, de tele lehet nehézfémmel.. másrészt a magyar konyha nagyon is jó, a szakáccsal van baj ha túl zsírosan főz (pl anyum nem sajnálja a zsiradékot, de a krumplit nem is olajban, hanem mangalicazsírban süti ki.. ez a hazai! és nem vagyunk elhízva..) mindig mindenkinek más a jobb, megtanulhatnátok értékelni azt ami van, ugyanis nekem nagyon sok külföldi ismerősöm isteníti a magyar ételeket, pedig ott van dögivel a ti hűű de egészségesnek HITT kajáitokból.
2011. jan. 22. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:

Azért főzünk zsírral, mert neknk ez van/volt.

Persze most már van horror áron olivaolaj, de

1. nem mindenki teheti meg

2. nagyanyáinknak még nem volt oliva olaj, sok esetben napraforgó olaj sem, ezért a anyáinknak zsírral tanitották, mi pedig így tanultuk tőlük.Ha pedig így tanultuk, nem változtatunk.


El sem tudnám képzelni a pörköltet oliva olajon.

2011. jan. 22. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
Vannak azért kimélőbb kajáink is,mint pl. a gyümölcsleves,kelkáposztafőzelék,natúr csirkemell,egyéb krémleves amiket nem rántássál sűrítenek. Csak megkell választani a dolgokat.
2011. jan. 22. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
most volt jamie oliver műsorában a tv-ben hogy francia o. azon részén élnek a legtovább az emberek, ahol sok sajtot és kacsazsírban / kacsahúsban gazdag ételt fogyasztanak.. milyen érdekes.. úgytűnik mégse a nyúlkaja a titka
2011. jan. 22. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!