Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A magyar ételek miért ennyire...

A magyar ételek miért ennyire zsírosak?

Figyelt kérdés
Magyarországra jellemző, hogy zsír zsírral, hús hússal. És én meg pont ezeket nem szeretem. Szóval eza hurka, kolbász, zsíros kenyér, tepertő. És sokszor elmegyek valahova vendégségbe. és én nem szeretem ezeket, akkor máris jönnek, hogy márpedig magyar ember ezeket szereti... A magyarok miértnem esznek egézsségesebb kajákat, azt értem, hogy a disznóból ilyeneket tudtak csinálni, de sok helyen hallom, hogy a görökök sok halat esznek, és egézsségesebbek, meg minden. Van még olyan ország, ahol még zsírosabb dolgok vannak mint itt?
2010. febr. 27. 19:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

Egészséges a magyar étel is, nincs baj vele. Nálunk ez hungarikum, ez a magyar ember étke.

Görögök jól néznének ki, ha nem ennének halat :D

2010. febr. 27. 19:08
 2/19 anonim ***** válasza:
63%
Nem hiszem, hogy van olyan ország ahol zsírosabban főznek vagy ennyire zsíros dolgokat fogyasztanak. Ezért is van az, hogy majdnem minden 50 fölötti magyar ember túlsúlyos, sajnos ez van. De attól, hogy magyarok vagyunk ehetünk halat is meg más egészséges kajákat. Régen volt hasznos ez a sok zsír, mikor nagyapámék is megettek egy szelet zsíros kenyeret és utánna mentek egész nap földet művelni, kukoricát szedni, ilyesmik. De most mikor mindneki ülőmunkát végez, nagyon egészségtelen.
2010. febr. 27. 19:10
 3/19 anonim ***** válasza:
78%
Nem egészségtelen ez. Nagyapám egész életében ilyeneket evett, és már lassan 90 éves. Hidd el minden kaja egészséges, ha nem hanyagolják el mellette a mozgást.
2010. febr. 27. 19:25
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Na igen...egészségtelen egy kicsit a mai embereknek, de aki fizikai munkát végez annak egészséges. Gondolj bele, régen nem voltak ilyenek mint ma. A férfiak sok fizikai munkát végeztek, szóval szükségük volt rá, és a nőknek is. A múltkor suliban pont erről beszéltünk az egyik tanárral, hogy manapság milyen egészségtelenül élnek az emberek. Azt mondta, hogy az ő apukája 75 éves és reggeli, vacsora szalonna. Azt is mesélte, hogy valamikor disznót vágtak és amikor végeztek mindenki hulla volt (ő, a 2 lánya, a férje, meg a többiek) ő meg felugrik, és mondja, na ki jön a hegyre hazahozni a lovakat? Szerintem ennek köze van az ételhez is.
2010. febr. 27. 19:38
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
a görögök azért esznek sok halat,mert tgpart mellett élnek:)
2010. febr. 27. 19:43
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
amerikában sokkal több a túlsúlyos mint itt szóval nem vezetünk a zsíros kajákban
2010. febr. 27. 20:36
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

19:10 nagyon el van tévedve...

az amerikaiak igen, ők sokkal kövérebbek. és biztos vagyok benne, hogy más országokban is vezető betegség az elhízás. Abban, hogy a görögök egészségesebben élnek, ne legyél biztos. Én is azt hittem, h pl Spanyolországban mindig csak olivabogyót meg istentudjamiilyen egészséges kajákat esznek, aztán az egyik külföldi ismerősöm volt Spanyolba meg Magyaro.-on is és mesélte h a spanyolok zsírt zsírral esznek, és nagyon sokat. És hogy nem tudja elképzelni, mire mondják itt a magyarok, hogy egészségtelen étkezés. (pedig úgy adtunk neki enni, ahogy mi eszünk egy normális napon, kolbász, sütemény, stb.)

nem tudom, mi az egészségtelen abban, hogy ebédre az ember főtt ételt eszik, nem pedig salátát hallal...

2010. febr. 27. 21:29
 8/19 anonim válasza:
100%
Igen én is egyetértek azzal ,hogy nem a kaják zsírosak, hiszen vannak országok ahol a magyar ételnél is több zsírt használnak.A mozgásszegény életmódtól kövérek az emberek és ugyanezért betegek is,nem égeti el a szervezet a felesleges kalóriát.
2010. febr. 27. 22:12
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell zsírosan főzni a magyar ételeket.

Minden ország a saját adottságainak megfelelő termékeket fogyasztja túlsúlyban.Nyilván a magyarok nem a tenger gyümölcsein fognak felnőni, hanem a disznón, kacsán-libán,almán,búzán, stb..

A borok közül is az ízlik az emberek nagy részének, ami olyan szőlőből készült, ami a szülőhelyén termett.Persze kivételek vannak, és a mai élelmiszer marketingnek köszönhetően befolyásolja az ízlést az is , hogy kinek mennyi a pénze.

2010. febr. 28. 07:40
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Ma már a "tudósok" is rájöttek,hogy a zsír egészségesebb,mint az olaj.Nem kell az ételnek úszni a zsírban,és elegendő körítést kell hozzá enni.Eleget kell mozogni,akkor nem lesz senki kövér az ételtől.Sokkal többet ártanak a boltban kapott készételek,mint a szalonna.Vidéken nagyon sok 70-80 éves ember van,aki még maga műveli a kertjét,elgyalogolnak kilométereket különösebb fáradtság nélkül.A mai fiatalalok állítólag egészségesen élnek,nem isznak tejet,korpát esznek stb,de 500 méter után már összeesnek a fáradságtól.Változatosan kell enni,húst,főzelékeket,gyümölcsöt,vöröshagymát stb.akkor semmi baj nincs a zsíros ételekkel.
2010. febr. 28. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!