Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A magyar ételek miért ennyire...

A magyar ételek miért ennyire zsírosak, egészségtelenek?

Figyelt kérdés

Nézzük meg: szalonna, disznó-kacsa zsír, tepertő, halászlé, gulyás leves, oldalas cigánypecsenye...

Mind zsír. Nem csodálkozom, hogy ennyi betegség van nálunk.

Nézzük meg mondjuk a görögöket. Mit esznek?

Olívaolaj, hal, meg saláták. És mennyivel egészségesebbek, és mennyivel több idős jó állapotú görögöt látok, mint magyart?


2011. júl. 12. 11:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
72%
Azokat el lehet készíteni "light" verzióban is. Csak az a lényeg, hogy természetes, feldolgozatlan élelmiszert fogyassz. Zsír helyett meg veszel mondjuk olajat, és nagyon keveset használsz.
2011. júl. 12. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
79%

Úristen, mennyi toposz. Ismersz személyesen minden magyart, hogy mit eszik?

Az utóbbi 10-20 évben erős elmozdulás tapasztalható az általad ideálisnak vélt táplálkozás felé. Csak nyitott szemmel kell járni, és meglátod. Az idős görögökkel kapcsolatos összehasonlításod meg mókás...ne nézz már minket ennyire hülyének. üdv.

2011. júl. 12. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

a zsír elég feldolgozatlan az olajhoz képest, ha csak nem extra szűzről beszélünk.

szóval a zsír egyáltalán nem ártalmas, csak mértékkel kell fogyasztani.

a zsír és olaj kalóriértéke pedig azonos....

2011. júl. 12. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
79%
azon az éghajlaton másfajta életstílus alakult ki
2011. júl. 12. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
92%
Semilyen étel nem zsíros ha nem készítik arra. A töltöttkáposztába mi az istennyilának kell szalonnát belefőzni?Meg lehet olyan soványra csinálni hogy csak na!
2011. júl. 12. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 doboszoli ***** válasza:
87%

A magyar konyhát nem engedem bántani.

Mitől zsíros, és mitől egészségtelen?

A magyar alapanyagok, úgy a húsok, mint a zöldségek terén világhírűek. Fűszerezésben nézz meg egy keleti konyhát, némelyik a szemed kimarja, olyan csípős, fűszeres.

A "halászlé, a gulyásleves, a cigánypecsenye, az oldalas, mind zsír". Ezt gondold át alaposan még egyszer.

A magyar konyha igaz, hogy bő zsírral főz, de főzés után zsírtalanítunk, nem hagyjuk tocsogni a zsírt az ételen.

Olaj, vs. zsír? Ízlés kérdése, olajat én csak az autómba használok.

2011. júl. 12. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
84%
Mert finomak!:)
2011. júl. 12. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
93%
A görögök is tudnak ám sokféle olajban sült finomságot készíteni, nem csak olivaolajat, halat meg salátát esznek. Keress rá guglin a képekre, úgy, hogy greek food...van ott is sok nem egészséges kaja. Te döntöd el, hogy mibe mennyi zsírt teszel, vagy olajat, vagy akármit.
2011. júl. 12. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
75%

A zsír nem egészségtelen csak ha nem égeted el munkával.

Régen sokat dolgoztak a magyarok (lehet hogy ez ma már hihetetlen, és azt lusta görögnek való kajával nem lehetett volna.)

2011. júl. 12. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
88%
Ami amúgy nagyon egészségtelen az a margarin. Egyetlen molekula választja el attól, hogy műanyagnak minősüljön.
2011. júl. 12. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!