A magyar ételek miért ennyire zsírosak, egészségtelenek?
Nézzük meg: szalonna, disznó-kacsa zsír, tepertő, halászlé, gulyás leves, oldalas cigánypecsenye...
Mind zsír. Nem csodálkozom, hogy ennyi betegség van nálunk.
Nézzük meg mondjuk a görögöket. Mit esznek?
Olívaolaj, hal, meg saláták. És mennyivel egészségesebbek, és mennyivel több idős jó állapotú görögöt látok, mint magyart?
Úristen, mennyi toposz. Ismersz személyesen minden magyart, hogy mit eszik?
Az utóbbi 10-20 évben erős elmozdulás tapasztalható az általad ideálisnak vélt táplálkozás felé. Csak nyitott szemmel kell járni, és meglátod. Az idős görögökkel kapcsolatos összehasonlításod meg mókás...ne nézz már minket ennyire hülyének. üdv.
a zsír elég feldolgozatlan az olajhoz képest, ha csak nem extra szűzről beszélünk.
szóval a zsír egyáltalán nem ártalmas, csak mértékkel kell fogyasztani.
a zsír és olaj kalóriértéke pedig azonos....
A magyar konyhát nem engedem bántani.
Mitől zsíros, és mitől egészségtelen?
A magyar alapanyagok, úgy a húsok, mint a zöldségek terén világhírűek. Fűszerezésben nézz meg egy keleti konyhát, némelyik a szemed kimarja, olyan csípős, fűszeres.
A "halászlé, a gulyásleves, a cigánypecsenye, az oldalas, mind zsír". Ezt gondold át alaposan még egyszer.
A magyar konyha igaz, hogy bő zsírral főz, de főzés után zsírtalanítunk, nem hagyjuk tocsogni a zsírt az ételen.
Olaj, vs. zsír? Ízlés kérdése, olajat én csak az autómba használok.
A zsír nem egészségtelen csak ha nem égeted el munkával.
Régen sokat dolgoztak a magyarok (lehet hogy ez ma már hihetetlen, és azt lusta görögnek való kajával nem lehetett volna.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!