Az alábbi ételek tényleg kezdenek eltűnni az országból?
Meg nem enném egyiket sem.
Pacal pörkölt: a szart kimossák (jobb esetben jól, rossz esetben a szarral együtt főzik) a vastagbélből, és csikokra vágott törölközőként tálalják
Szalontüdő: egyszer főztem meg a kutyámnak, mert kaptuk valakitől, mint "kincset" - de még ő sem ette meg, és őszintén, ismeretségi körömben nincs olyan, aki akár étteremben, akár saját főzésként hajlandó lenne megenni
Löncshús: végignézted már az összetevőket, hogy miket darálnak bele? Plusz, amik csak véletlenül kerülnek bele - egy-két egér meg ilyenek
Zsíros kenyér: hááát, ezt még talán hajlandó lennék, ha már három napja nem ettem, és már nagyon éhes lennék. Talán jó sok lila- és fokhagymával.
Löncsöt kapni bárhol, zsíros kenyeret is.
Utoljára a Lukács Fürdőben ettem nem rég. Fincsi volt.
Pacalt minden nagyobb üzletben látni Pesten, és soha nem vennék.
Tüdőt nem láttam, nem is keresek, nem akarok hányni.
# 2/4 Időpont ma 04:43
Hogy mit eszel meg, az a te dógod, de rőt ökörségeket nem kéne ideirkálni!
A pacal nem bélből van, hanem marha (esetleg birka) gyomorból.
A pájslit igen finomra meg lehet főzni, a kutyád kritikája nem az alapanyagra, inkább a főzőtudományodra vonatkozhatott! :-D
Csak a sznobok körében tűnik el.
Nálunk nagyon sokan szeretik és főzik a pacalt és eszik a zsíros kenyeret. Főleg, ha pecsenyezsírt. A szalontüdőt azért nem, mert nem lehet tüdőt kapni.
Löncshús is ritkán van a boltokban, de a minősége rosszabb, mint régen.
Pacalt lehet kapni, mi rendszeresen főzünk, főleg nyáron bográcsszezonban. Szalontüdőt még sosem ettem, tüdőt viszont nem igazán szoktam látni a boltokban. Gondolom házi disznóvágásokból lehetne beszerezni. Löncs nem tűnt el, csak átalakult :-) Ízre köze nincs a régihez.
Zsíros kenyér: Amíg zsír és kenyér van, addig zsíros kenyér is van, mint szokás sem tűnik el, mert borozós helyeken elengedhetetlen "kellék". Bulikon, batyubálban is alap :-)
Kedves 2-es!
... amikor a szart kimossák a vastagbélből... megtöltik, megabálják, megsütik... és az a hurka, és annak a bőrét is megeszed, ha szép piros-ropogósra van sütve!!
Egyébként igen, én is szeretem a pacalt is, a tüdőt is beledaráltuk a hurka-töltelékhez,... a bolti löncshús, no azt nem szoktam venni, ki tudja mi minden van közé-darálva.
De egy jó karéj zsíros kenyér megpakolva:
- hagymával
- paradicsommal
- zöldpaprikával
- retekkel
- uborkával vagy ami finomsággal akarod...
szerintem zsíroskenyér mindig lesz, azt sokan szeretik, köztük én is. a volton is volt zsíroskenyeres stand, elég jól is ment, szóval nem hinném, hogy leáldozóban van.
a löncshús nyugodtan eltűnhetne, mert az nem hús, az valami undorító, gusztustalan vagdalék, nem is értem, azt ki eszi meg.
a pacalpörkölt meg szalontüdő ízlés dolga, szerintem inkább a 40+ éves férfiak körében népszerű, ezek sosem voltak mindenki számára szerethető ételek. amúgymeg sok velük a macera és nem is valami egészségesek, de aki szereti őket, az ennek ellenére is szeretni fogja szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!