Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Van valaki, aki szerint a...

Van valaki, aki szerint a magyar konyha jobb, mint az olasz?

Figyelt kérdés
A baratom olasz, es rengeteget veszekszunk azon, kinek a konyhaja jobb.Szerinte nem veletlen, hogy az ovek van mindenutt a vilagon, ez azt jelenti, hogy az a jobb, de sztem csak azert lehet mindenhol megtalalni, mert egyszeru elkesziteni az eteleket.En nemszeretem az olasz konyhat, nekem hianyzik a zsir, a paprika, a jo laktato kajak.Van valaki, akinek ugyanez az allaspontja?
2010. jan. 7. 11:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
36%

Na figyelj ide!

Ha már olasz nemzetiségű a barátod,nem magyart választottál,akkor az a minimum,hogy egymás kultúráját és szokásait,nemzeti értékeit tiszteletben tartjuk.

Ő olasz persze,hogy olasz ízeket szeret.Te magyar vagy persze,hogy a jó csípős,fűszeres,magyar ízeket szereted.

Mit kell ezen veszekedni?

Vagy miért nem választottál magadnak magyar pasit?

Úgyhogy tartsd tiszteletben a másik ízlését,és próbáljatok meg úgy főzni,hogy egyszer az ő kívánsága teljesüljön,egyszer a tiéd.

2010. jan. 7. 11:35
 2/13 anonim ***** válasza:
60%

Első vagyok!

Amúgy igen a magyar konyha 100-szor jobb mint az olasz,vagy görög,vagy bármelyik.Mert a világon mi használunk egyedül igazi pirospaprikát,ízletesen főzünk,fűszeresen és kiadósan.

2010. jan. 7. 11:40
 3/13 anonim ***** válasza:
93%

Az ismert, amit olcsón lehet nagy tömegben fözni - meg mivel különösen nyugaton divat Olaszországban nyaralni, ezért az a "nyaraló kaja", ezért is eszik szivesen.

Egyebként 50-100 éve még az olasz kajákat mindenhol olcsó, szegény kajáknak tartották, amit otthon gyorsan esznek, ha nincs idö rendeset förni, de vendéget ilyennel várni olyan lett volna, minha most kelkáposztafözelékkel vendégelnél meg valakit.

Az olasz és a magyar ételek is izesek (különösen, ha aki késziti, az tud is fözni és nem csak zacskókat meg prorkat önt össze), de mát az izviláguk.

Nálatok a legjobb lenne, ha nem veszekednétek ezen, hanem kompromisszumot kötnétek, és felváltva föznétek mindkét fajtát. Egyébként a CSAK MAGYAR hagyományos kaja minden csak nem túl egészséges, éppen a túl sok zsir használata miatt.

2010. jan. 7. 11:43
 4/13 anonim válasza:
26%

Miért jön ide a sok külföldi zabálni?

mert itt eszik jó laktató kajákat amit otthon nem kap meg

2010. jan. 7. 11:51
 5/13 anonim válasza:
72%
Szerintem az olasz jobb. A nap bármelyik szakában képes lennék mártásos tésztát, vagy lasagnet enni, gulyáslevest pedig... a hideg is kiráz tőle.
2010. jan. 7. 12:03
 6/13 A kérdező kommentje:
En addig szerettem az olasz kajat, amig nem koltoztem ide, es nem kellett allandoan azt ennem.Persze, hogy otthon neha jo enni lasagnet, vagy egy jo spagettit, de itt viszont nehez fozni magyar eteleket, mivel pl nincs tejfol, turo, pirospaprika, es disznozsirt is csak nagyon nehezen lehet talalni.Arrol nem beszelve, hogy egy rakas zoldseget esznek, de nincs pl zellergumo, petrezselyemgyoker...Ezek nelkul pedig eleg nehez fozni otthoni kajakat.
2010. jan. 7. 12:11
 7/13 anonim ***** válasza:
83%

Magyart jobban szeretem,nem vagyok oda a paradicsomos dolgokert.

De a tiramisu verhetetlen,na meg a pizza

2010. jan. 7. 12:11
 8/13 A kérdező kommentje:
persze, vannak jo dolgaik, a pizzat en is imadom, es lasagnet is, meg van egy jo par edesseg is, amit nagyon szeretek.De a mi konyhank akkor is siman veri az oveket...-)
2010. jan. 7. 12:16
 9/13 anonim válasza:
63%
Nekem mar amerikai is mondta,hogy kostolta mar tobb nemzet etelet,de a magyarnak parja nincs.Ezzel en is igy vagyok.
2010. jan. 12. 15:11
 10/13 Tyler913 ***** válasza:
90%
Az, hogy melyik konyha a jobb, izles kerdese. De valaminek a nemzetkozi ismertsege meg nem erv a minosege mellett. Egyes olasz etelek azert lettek vilagszerte ismertek,mert rengeteg olasz bevandorlo el Amerikaban, es onnan terjedt el az olasz kaja az 1950-es evektol fogva.
2010. okt. 21. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!