A bors csak a magyar konyha alap fűszere, vagy mindehol szokás "sózni+borsozni" az ételeket?
Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy a magyar konyha kissé egészségtelen, mert zsíros, fűszeres. A bors nem tesz rá egy lapáttal, hogy alapból mindenbe rakunk? Vagy csak a túlzott használata izgatja az emésztőrendszert?2010. júl. 22. 15:31
1/3 anonim válasza:
A bors nem magyar fűszer! Keletről került hozzánk,és régen méregdrága volt. Szinte mindenütt használják.
A borsra is vonatkozik a szabály,ami minden fűszerre: csak mértékkel szabad használni!
2/3 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem magyar dolog. Amúgy, szerintem a tipikus magyar konyha nem is olyan fűszeres, az átlag háztartásokban, van só, bors, paprika, kömény és csá. Nézzünk már meg egy indiai vagy kínai átlag kaját ehhez képest. Pedig az kifejezetten egészséges konyha.
Ami miatt nem egészséges, az inkább akkor már a zsír, disznó stb.
3/3 anonim válasza:
Pl. Dél-Amerikában is alapfüszerek ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!