Mik azok a magyar kaják, amiket úgy általánosságban véve nagyon szeretnek a külföldiek? Mik azok, amit nem és ugyan ez fordítva, azaz mi mit nem eszünk meg nagyon sokszor és mit szeretünk nagyon?
A töltött káposzta egyik ismerősömnek sem ízlett. Az édességeket szerették, főleg a palacsintát.
Én külföldön szívesen eszem étteremben halat. Sokkal nagyobb a választék. Vagy különleges módon készítik el, vagy teljesen egyszerűen, de olyan halból, amit itthon szinte lehetetlen beszerezni.
bumbi02:
A kolbász az egész világon elterjedt és ugyanígy készül...
11:
A töltött káposzta, mint sok más, tipikusan magyarosnak tartott étel (pl. pörkölt, tarhonya, rizseshús, lecsó) a török hódoltság idején került ide, bár többségüket "magyarították". Valószínűleg túl nehéznek találja egy "kákabélű" nyugati a tenger gyűmölcseihez képest :-)
1: Vagy pl. egy Holland mit eszik?
Saját tapasztalataim alapján:
Olyan, hogy önálló holland konyha nemigen létezik, legalább is nem számottevő. A nők magyarországi értelemben nem tudnak/szeretnek főzni, általában nem tartják túl fontosnak az evés örömeit, sok félkészterméket és konzervet használnak. Nem állnak neki pl. egy húslevest megfőzni, porból készítik, konzerv levesbetéttel (húsgombóc) és olasz pálcika kenyeret adnak hozzá.
Reggeli: bőséges: sonka, felvágott, sajt, lekvár, kávé
Ebéd: általában valami szendvics, kávé
Vacsora: valami soványabb szelet hús krumplival és salátával (salátamix, paradicsom, uborka valami készen vett öntettel). Általában 3-4 félét ismételgetnek. Desszertként "vla" : egy gyümölcsjoghurt féle. Utána kávé kekszel.
Népszerűek az indonéz/kínai vendéglők, van, hogy onnét hozatnak kaját. Az indonéz eredetű saté, ami pálcikán sütött csirke vagy sertéshús darabok földimogyoró szósszal leöntve, kihagyhatatlan.
Bár ott a tenger, rokonaimnál a hal, mint drága alapanyag nem szerepelt az étrendben, hasonló okok miatt a marhahús sem. Elterjedt viszont a pácolt hering, ami utcán kapható, általában ott is fogyasztják el.
Nem nagy vendéglátók, van ahol csak olajbogyóval és ropival kínálják a vendéget. A vacsorához csak annyi szelet húst vásárolnak, amennyien lesznek, általában nem marad meg étel.
Nem eszik meg a szalonnát kenyérrel, és szendvicshez a paprikát (csak a sötétzöld, "kaiforniait" lehet kapni) és a paradicsomot, mert az csak a salátába való szerintük. Esznek viszont vajaskenyéren csokis tortadarát és szeletelt, cukrozott banánt. (A kenyér alatt csomagolt, szeletelt fehér toast kenyeret kell érteni.) Ez utóbbiakat talán inkább a gyerekek szeretik.
Elhízott embert nem láttam ott, tehát van előnye is az étkezési szokásuknak. Magyarként általában éhes volt ott az ember, mert többhöz és tartalmasabbhoz vagyunk szokva.
Amikor ők voltak Magyarországon, mindent szívesen megettek, csak a mennyiséget és a napi kétszeri meleg étkezést sokallták...
"Nem eszik meg a szalonnát kenyérrel, és szendvicshez a paprikát (csak a sötétzöld, "kaiforniait" lehet kapni) és a paradicsomot, mert az csak a salátába való szerintük. Esznek viszont vajaskenyéren csokis tortadarát és szeletelt, cukrozott banánt. (A kenyér alatt csomagolt, szeletelt fehér toast kenyeret kell érteni.)"
Borzalmas..........
Egyáltalán esznek valami normálisat??
Úgy értem: főtt ételt, változatosan, és nem mindenféle vackokat!
Naná, hogy nem híznak így meg! :DDDD
Nem is esznek rendesen...
Ugyan mitől híznának meg? Attól, hogy csupa vacak és a 3. napon már szabályszerűen "hányingered" van a sok egyhangú és műkoszttól?
Ki akar így élni? Ki akar így enni?
Még szép, hogy nem híznak meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!