Tudtok olyan oldalt, ahol leírják a párizsiak étkezési szokásait? (lehet angol, magyar, francia)
Nézz körül itt:
Én csak francia linkeket tudok adni, mert itt élek.
Ha pl. egy mindennapi ember átlagmenűjére vagy kíváncsi, le tudom írni a párizsiak szokásait, ha kell.
Azt, hogy egy dolgozó párizsi mit eszik a nap különboző szakában. (A gyerekeket is beleértve, ha erre is kíváncsi vagy.) Eleget beszélnek róla a televízióban és az újságokban. És hát az én életem is ehhez igazodik, egész családom francia.
paprika TV-re mikor oda kapcsolok állandóan valami franciás műsor megy :-)
ott aztán biztosan találsz
ha nincs paprika TV-éd menj át valakihez akinek van
írd be a googlébe a keresett szavakat, és kidobja a válaszokat.
itt van a francia infó.
Francia étkezési szokások
A franciák a reggelinek nem tulajdonítanak túlságosan nagy fontosságot. Egyszerű, könnyű reggeli fogyasztanak, aminek egyik kihagyhatatlan alkotóeleme a Croissants-nak nevezett péksütemény, másik fontos eleme pedig a kakaó vagy tejeskávé. Hozzájöhet még a reggelihez a vaj, a jam és a méz.
Az ebéd úgy néz ki, hogy ritkán esznek levest, helyette inkább salátát vagy már előételt fogyasztanak. Aztán jöhet a főétel ami valamilyen hús körettel, mártással vagy szoktak húsos zöldségételt is enni ebédre. Aztán jön a desszert, ital és a kávé.
A franciáknál a vacsora több fogásból áll. Sokszor, főleg télen még levest is fogyasztanak vacsorára, aztán jön valamilyen húsétel, sült hús, hideg hús vagy felvágott. Következő a sajt, aztán a gyümölcs majd az édesség.
Franciaországban az étkezések a társadalmi élet szerves része. Nagyon szeretnek társaságban enni, közben beszélgetni és nem befalni az ételeket. Egy kutatás szerint talán ezért is soványak a franciák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!