Hogy csináljam a kínai kajákat?
Én szoktam csinálni. Mi sokan vagyunk, tehát megéri és szerintem egészségesebb is, mint a szétfőtt zöldségekkel egy kifőzdében venni. Bár ez biztosan nem "eredeti" recept, hanem csak olyan, ami nálunk a családban nagyon népszerű, de ha gondolod, próbáld ki.
Gyufaszálnyira aprítok:
zsenge karalábét
sárgarépát
piros retket
kígyóuborkát
tv. paprikát
póréhagymát
zellert
egy kevés káposztát
Vékony csíkokra vágok csirkemellet.
A wokban felhevítek kevés olajat(én kukoricacsíra olajat szoktam), erre rádobom a húst. Pár perc alatt fehéredésig sütöm, majd szórok rá csiliport, currit, sózom. Egy kis zacskó zöldborsót teszek hozzá és fedő alatt 5-6 perc alatt puhára párolom.
Leveszem a fedőt, teszek bele egy doboz konzerv kukoricát, meglocsolom szójaszósszal, belenyomok 2 rúd ömlesztett sajtot(a sonkás a legjobb), elkeverem hogy a sajt olvadjon, majd ráöntök fél liter tejszínt(habtejszínt, nem főzőt). Pár pillanatig forralom. elzárom a gázt és az összeaprított zöldségeket ráborítom, elkeverem és lefedem.
10 perc alatt összeérnek az ízek. A zöldségek nem főnek szét, de nyersek sem maradnak-picit megpárolódnak.
Leírni sokkal tovább tart, mint elkészíteni:D
Tojásos rizst, üvegtésztát vagy szójaszószos spagettit adok hozzá.
Köszönöm:)
Jónak néz ki, majd megpróbálkozom vele:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!