Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogy csináljam a kínai kajákat?

Hogy csináljam a kínai kajákat?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a kínai kaját. Hogy tudom elkészíteni itthon is? Sok különleges fűszer vagy hozzávaló kell? Egyik kedvencem a csilis csirke. Valaki szokott csinálni otthon házilag?
2009. nov. 18. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer akartam, de olyan drágák hozzá a fűszerek és egyéb hozzávaló szószok, stb, hogy jóval olcsóbb két adagot megvenni, mint otthon megcsinálni, így feladtam.
2009. nov. 18. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Én szoktam csinálni. Mi sokan vagyunk, tehát megéri és szerintem egészségesebb is, mint a szétfőtt zöldségekkel egy kifőzdében venni. Bár ez biztosan nem "eredeti" recept, hanem csak olyan, ami nálunk a családban nagyon népszerű, de ha gondolod, próbáld ki.

Gyufaszálnyira aprítok:

zsenge karalábét

sárgarépát

piros retket

kígyóuborkát

tv. paprikát

póréhagymát

zellert

egy kevés káposztát

Vékony csíkokra vágok csirkemellet.

A wokban felhevítek kevés olajat(én kukoricacsíra olajat szoktam), erre rádobom a húst. Pár perc alatt fehéredésig sütöm, majd szórok rá csiliport, currit, sózom. Egy kis zacskó zöldborsót teszek hozzá és fedő alatt 5-6 perc alatt puhára párolom.

Leveszem a fedőt, teszek bele egy doboz konzerv kukoricát, meglocsolom szójaszósszal, belenyomok 2 rúd ömlesztett sajtot(a sonkás a legjobb), elkeverem hogy a sajt olvadjon, majd ráöntök fél liter tejszínt(habtejszínt, nem főzőt). Pár pillanatig forralom. elzárom a gázt és az összeaprított zöldségeket ráborítom, elkeverem és lefedem.

10 perc alatt összeérnek az ízek. A zöldségek nem főnek szét, de nyersek sem maradnak-picit megpárolódnak.

Leírni sokkal tovább tart, mint elkészíteni:D

Tojásos rizst, üvegtésztát vagy szójaszószos spagettit adok hozzá.

2009. nov. 19. 05:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Jónak néz ki, majd megpróbálkozom vele:)

2009. nov. 19. 21:22
 4/5 anonim ***** válasza:
17%
Kapj el egy kinait,darabold fel és főzd meg egy nagy kondérban!!:D Hamisitatlan kinai kaja eredeti alapanyagból..!
2009. nov. 23. 17:15
 5/5 anonim válasza:
0%
Vegyél halat feketepiacon meg egy bárdot és otthon kínozzad amíg lehet majd satuban nyomd össze az egészet és rakjál bele ketchupot (ki tudja lehet hogy finom)
2010. jan. 28. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!