Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Nektek mennyire jönnek be az...

Nektek mennyire jönnek be az olasz ételek? Mondanátok párat ami nektek ízlik?

Figyelt kérdés
Személy szerint, a Spagetti meg mindenféle tészta, szószos tészták, pizza tészták, na meg a tiramisu, a krém levesek nagyon szeretem őket!
2013. aug. 19. 12:37
1 2
 11/15 PHP de kóder! válasza:
+1 a carbonaranak
2013. aug. 20. 19:58
 12/15 anonim ***** válasza:
carbonara<3 (és lehet furcsa,de nekem nem fontos bele a hús:D)
2013. aug. 21. 13:26
 13/15 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam is rajt de lenne esélyem kimenni egész nyárra mert a szembe szomszédomhoz nyáron szoktak jönni egy hétre Olasz rokonai és a fiúk egy idős velem és nagyon kedvesek velem :D lehet ha elvégzem a sulit vagy jövő nyáron akkor kimegyek. De angolt tanulni mindenképpen Skóciába megyek a nővéremhez :D De ez a cserediákos sem olyan rossz :D amúgy szerinted az olaszok alapjába véve kedvesek igaz?
2013. aug. 23. 17:52
 14/15 vaniliaa75 válasza:
Én is nagy rajongója vagyok az olasz konyhának. Én még májusban rendeltem meg az alexandra.hu-ról a Két falánk olasz című könyvet, amelyek telis-tele vannak igazi autentikus fogásokkal. Jó néhányat már kipróbáltam, és isteni finomak. A könyv egyébként a TVpaprika két éhes olasz című műsor változata. Ajánlom mindenkinek. Egyedi, egyszerű, isteni és igaz, hamisítatlan OLASZ :)))
2013. aug. 27. 13:51
 15/15 Kovács János Szal. válasza:

Az olaszországi olasz ételek elsöprő többsége sohasem ízlett. Még azok sem, amelyekről azt gondoltam, hogy jól ismerem... Kivétel: tiramisu, krémes sütemények, nagyon ritkán ilyen-olyan rákok. Ezen sem az idő sem a különböző régiók meglátogatása nem változtatott. Dél-Tirol ez alól kivétel volt, de az inkább német, mint olasz, így ezt inkább az osztrák/dél-német konyhának tulajdonítanám.

Egészen másképpen ízesítenek, a pizza nem is emlékeztetett sem a magyarországi sem pl. a német vagy amerikai változatokra. A salátáknál is az ízesítés volt furcsa, az alapanyagokkal nem volt baj.

Ugyanúgy a helyiek ízléséhez igazítják ezeket az "olasz" ételeket, mint az ún. kínai éttermek szakácsai. Kérdezz meg egyszer egy olaszországi olaszt, hogy mit gondol a Magyarországon forgalmazott "olasz" ételekről.

Rengeteg olasz étel létezik, de sajnos az egyes éttermekben mindig elég szűk kínálat volt fellelhető, a próbálkozást pedig egy idő után feladtuk. Biztosan vannak olyan ételek, amelyek ízlenének, de kinek van arra egy fél élete, hogy ezeket felkutassa.

2013. aug. 31. 04:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!