Melyik az az étel ami a legkülönösebb volt számotokra?
Nekem gyereként ettem először angolna pörköltet. egy német bácsi tanitotta meg a balatonon nekünk illetve apunak ,hogyan kell rá pecálni és elkésziteni. angolna pörkölt : a mai napig nagyon szeretem csak sajna ritkán jutok hozzá ..
de ami legkülönösebb volt az szintén gyereként : kakas pörkölt túrós csuszával : Azóta is szeretem .
Gyerekkoromban nagypénteken rántott, vagy tojásos békacombot evett az egész városka (német). Akkor még nem volt védett.
Egyszer apám ürgepörköltöt főzött nekünk. Azt mondta kinigli (üregi nyúl). Anyámnak gyanús volt, hogy nem egészben hozta, ezért nem evett belőle, én és nővérem megettük, ízlett pedig mindjárt kiszúrtam, hogy nem lehet nyúl mert rövid a hátsó lába. Egyszer kopasztva hozta a vadgalambokat fej nélkül, mikor megettük, vallotta be hogy fiatal varjúk voltak. Amúgy isteni jó leves volt belőle. ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!