Hogyan kell elkészíteni a tenger gyümölcseit?
Én nem eszek halat ,és semmilyen vizi álatot. Egyszerűen nem tudom a számba venni, mert már a szagától öklendezek.
A kis unokák, azonban nagyon szeretik. Az egyik szeretné megkóstolni a rákokat, és az ilyen kisebb biszbaszokat, amit tenger gyümölcseinek hívnak. Néztem éttermeket, de ott olyan áron tudnám megvendégelni őket ilyen étellel, ami bizony nagyon megterhelné a pénztárcámat. Főzni jól tudok. Azt azonban, ha veszek ezekből mirelit adagot, azt miképpen kell elkészíteni. Azt láttam, hogy ezek az apró állatkák úgy egészben vannak benne a zacskóban, Mi az a részük, amit meg kell sütni, vagy hogyan kell elkészíteni? Ezekhez milyen köret dukál? Segítene valaki?
Tenger gyümölcsei spagetti
50 dkg spagetti
50 dkg tenger gyümölcsei mix
1,5 fej lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
3 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
só
olívaolaj
elkészítés
A finomra vágott lilahagymát olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a préselt fokhagymát és a tenger gyümölcsei mixet, majd 1-2 percig együtt pirítjuk.
Felöntjük a fehérborral, sózzuk, és hozzákeverjük az aprított petrezselymet is.
Amikor a bor már szinte teljesen elpárolgott, hozzáöntjük a tejszínt, és az egészet összeforraljuk.
A kifőtt spagettivel összekeverve tálaljuk.
NOSALTY.HU
(Nem kell semmit pucolgatni,úgy ahogy van,bele kell az edénybe önteni a csomag tartalmát)
Főzzél nekik becsületes magyar ételt. Ezt meg hagyd meg a csigazabáló franciáknak meg fecskefészket rágcsáló kínaiaknak.
A vízből csak az ehető aminek pikelye van és úszószárnya, a többi nem kóser.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!