Mik a karib-konya jellegzetességei?
Milyen fűszereket használnak leginkább,mik a legelterjedtebb elkészítési módok:sütés,párolás,főzés,stb.,milyen egytálételek,levesek a legelterjedtebbek,hagyományosak,milyen húsokat,gyümölcsöket,zöldségeket használnak leginkább,milyen ízkombinációkat kedvelnek,stb.
Egyszóval tényleg mindent! :)
Előre is köszönöm az értelmes/hasznos válaszokat! :)
Esetleg a cajun konyha cimszóra próbálj rákeresni, az valamennyire átfedi.
Az elsö meg elöször megnézhette volna, hogy milyen oldalakat ad ki a google, akkor ugyanis láthatta volna, hogy a kérdésre nem ad egyik sem választ.
Szia!
Nem tudom mennyire aktuális még a kérdésed, de azért leírok néhány tapasztalatot.
A leveseiket hidegen fogyasztják ( a nagy melegre való tekintettel). Pl.: sütőtök leves ( pumpkin soup ). Fűszerek nélkül bő vízben megfőzik a sütőtököt és összeturmixolják. Szerintem le is szűrik, mert nem túl rostos... És ennyi. Az uborkaleves (cucumber soup) hasonlóan készül, de natúr joghurtot is tesznek bele a végén, mikor turmixolják.
Főétel például a calypso csirke. Calypso fűszerkeverékkel (só, csili, paprika, hagyma, fokhagyma, oregánó, gyömbér ) kívül-belül bedörzsölik a csirkét, 4-5 órát állni hagyják, majd megsütik. Köretnek népszerű a csőben sült sajtos makaróni vagy a rizs.
Rengeteg haluk van. Azokat simán roston megsütik. Igazából oldalakat lehetne írni erről!
De persze annyi karibi szigete, mindenhol más és más a helyi étel....
Ha esetleg tudsz angolul itt sok konyha hagyományos ízeit megtalálod, köztük a karibit is : whats4eats.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!