A franciák tényleg megeszik a csigákat?
A csigaház ehetetlen, akárcsak az osztrigahéj, azt nem eszi meg az ember.
Amikor én ettem csigát, az főzve volt, héjában. De nem volt valami jó. Bezzeg a békacomb :D (Mindez Magyarországon volt, Franciaországban még nem jártam.)
Igen, tényleg megeszik.
De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy hétköznap reggelire csigát nassolnak :) A csiga általában ritkább, ínyencebb, ünnepibb étel náluk is, pl. karácsonykor jellemző. A csigát ahogy az első mondja, héjában főzik meg. A háza valóban nem ehető. Általában a házból kiszippantva eszik a csigát, nem trancsírozzák a tányéron, ha mégis, akkor van erre kitalált "csigavilla", amivel ki lehet rántani a jószágot a házból.
Egyébként többek között levest is főznek belőle, bár az én ismereteim szerint simán, főtten a legelterjedtebb.
U.i.: ne döbbnj le az ilyesmin, a feketekagyló sem néz ki gusztábban, mint egy csiga :)
Nem csak a franciák eszik meg amúgy, sok nép konyhájában szerepel csiga.
Amikor én kóstoltam az fokhagymás vajon volt elkészítve, pirítóssal és isteni finom volt.
Nem úgy kell elképzelni, hogy összeszedik a kertben,, aztán úgy, ahogy van, megfőzik és megeszik...
Először kiveszik a házából, alaposan, ecetes vízben megmossák, (a házat is!) aztán vaj-foghagyma-petrezselyemkeveréket tesznek a "házba, és visszateszik bele a csigát. Újabb adag vajas keverék rá, és be a sütőbe 5-8- percig.
Isteni finom, és átkozottul drága...
Legkedveltebb a burgundiai csiga, de Magyarországról is importálnak kisebb fajtákat mélyhűtve.
ettem már csigapörköltet
és mondhatom , hogy az egyik legfinomabb étel volt , amit valaha ettem
persze nem étteremben , hanem házilag készítettük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!