Hogyan készítsek Dürüm lepényt?
A Dürüm lepény az, amiben a török gyros-t, azaz a Döner-t tekerik bele. Kíváncsi lennék hogy hogyan tudnám itthon, házilag elkészíteni ezt a finomságot, és esetleg ha még egy kérdést megengedtek, milyen szószt készítsek hozzá, hogy igazi, törökös íze legyen?
Először Budapesten a Széll Kálmán (vagy Moszkva) téri Diyar Török Gyorsétteremben ettem ezt a finomságot, és azóta a rabja vagyok, minden héten legalább egyszer ott eszek :)
Talán a "yufka" receptjére kellene rákeresned. Természetesen egyszerűbben menne ez török, német vagy angol nyelvű oldalakon, de biztosan találsz receptet egy-egy magyar oldalon is. A következő linken rögtön két javaslat is van a tészta elkészítésére (hozzászólásokat is olvasd!):
Azt pedig, hogy melyik recept a jó, csakis kipróbálás útján tudhatod meg.
Köszönöm szépen, ez volt amit kerestem, bár közben egy alternatívát is megszereztem, és azért megosztom, hátha valakit érdekel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!