Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan készítsek Dürüm lepényt?

Hogyan készítsek Dürüm lepényt?

Figyelt kérdés

A Dürüm lepény az, amiben a török gyros-t, azaz a Döner-t tekerik bele. Kíváncsi lennék hogy hogyan tudnám itthon, házilag elkészíteni ezt a finomságot, és esetleg ha még egy kérdést megengedtek, milyen szószt készítsek hozzá, hogy igazi, törökös íze legyen?

Először Budapesten a Széll Kálmán (vagy Moszkva) téri Diyar Török Gyorsétteremben ettem ezt a finomságot, és azóta a rabja vagyok, minden héten legalább egyszer ott eszek :)



2012. szept. 28. 13:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Nézz utána a Bigapitának kb. ugyanaz.
2012. okt. 2. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a Bigapita, mint ahogy a neve is mutatja, pitában van. Az igazi török "gyros", azaz a Döner, az Dürüm lepényben van, de az meg nem hasonlít még egy kicsit sem a pitára :S
2012. okt. 23. 01:05
 3/4 anonim válasza:

Talán a "yufka" receptjére kellene rákeresned. Természetesen egyszerűbben menne ez török, német vagy angol nyelvű oldalakon, de biztosan találsz receptet egy-egy magyar oldalon is. A következő linken rögtön két javaslat is van a tészta elkészítésére (hozzászólásokat is olvasd!):

[link]

Azt pedig, hogy melyik recept a jó, csakis kipróbálás útján tudhatod meg.

2012. okt. 24. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, ez volt amit kerestem, bár közben egy alternatívát is megszereztem, és azért megosztom, hátha valakit érdekel:

[link]

2012. okt. 27. 01:24

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!