Hogy készítsek "eredeti" angol teát?
Rengeteg "receptet" találok a neten, de nektek hogy vállt be? Angol teát szeretnék készíteni. Ti hogy csináljátok?
Leírnátok a receptet?
Köszönöm!
Akkor se rakj bele sokkal többet, mert garantálótan rosszul fogod magad érezni. Igaz én sima fekete teával próbáltam ki egyszer, rossz is volt a közérzetem utána.
1. voltam
Először is vegyél valami normális (pl. Twinings vagy Dilmah) fekete teát, mert az angol teázást minőségi teához találták ki, olcsóval nem túl élvezhető, éppen ezért csinál a mai magyar ember limonádét a teájából.
Utána fogod a filtert (persze még angolabb lenne a sima teafű („leaf tea”), meg igazából több is jön ki ugyanannyi pénzért), és forrásban lévő vízzel öntöd le, majd 3–5 percig áztatod lefedve. A 3–5 perc az nyugalomban lévő filterre vonatkozik, tehát nem mozgatod, nem nyomkodod, csak a végén kiveszed.
Tejet nem muszáj bele tenni, attól nem lesz „angolabb”, ez kb úgy megy, mint a kávénál. 1-2 cl-nél többnek viszont szerintem nincs értelme, könnyen elveszi a tea ízét. Cukrozni is lehet, ízlés szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!