A mignon/minyon magyar desszert? Rákerestem google-n de nem nagyon adott ki használható találatokat mikor úgy írtam be hogy mignon, mikor minyon-t írtam, akkor viszont kiadott cukrászdákat, képeket, stb.
Figyelt kérdés
2012. jún. 18. 23:15
1/1 anonim válasza:
"A mignon
A minyon (a francia mignon, azaz kis kedvenc szóból) magyar süteményfajta, amelyet az 1870-es években Kugler Henrik honosított meg Budapesten. A neve még az 1920-as években is Kugler volt, ezután terjedt el franciás név. (A Kugler-cukrászda tulajdonosa már jóval korábban a svájci származású cukrász, Gerbeaud Emil lett.)
A minyon apró sütemény, ami rengeteg változatban készül. Tulajdonképpen piskótatészta töltelékkel, például lekvárral, túltelített cukoroldalból kristályosított színes mázzal leöntve. Kis fodros „minyonpapíron” árulják már évtizedek óta."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!