Milyen a kínai kaja?
1. az japán étterem volt.....te butus
Ja,akínai kaja jó,egészséges. Én is szoktam itthon csinálni...
Japán kaját ettél Kínai étterember Magyar módra. :P
A Kínai ételekre jellemző az édes íz (na nem mindre).
Akínai kaja, hasonlít a magyarhoz: fűszeres, sok disznóhús, kacsahús.
Általában csípős. Sok féle zöldség,apróra vágva, a hús is felvágva, fűszeres szaftos lében. Minden húsétel nagyon finom. Ehetsz üvegtésztát hozzá, rizst vagy olyan kis zsírban sütött tésztaféléket. Minden fényes mázzzal be van vonva.
Nagyon finom atavaszi tekercs is, Illatos, omlós csirkemell, édes-savanyú mártás, pirított dió...
a magyarok általában szeretik a kínai ízeket is.
A tésztát feltesszük sós, lobogó vízben főni.
Egy wokban 1 ek felforrósított olajon a két felvert, sózott tojást hirtelen megsütjük, de csak annyira, hogy megszilárduljon, majd vágódeszkára tesszük.
A wokban 1 ek olajat hevítünk, és beledobjuk a zöldségeket, melyeket nagyjából egyforma csíkokra felszabtunk. Hozzáöntjük a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk, és 2- 3 perc alatt megpirítjuk, erre szedjük rá a kifőtt tésztát, amivel még egy percet összepirítjuk. Egy nagy tálba öntjük, és a már kihűlt tojáslepényt is rácsíkozzuk.
A wokba újabb kanál olajat forrósítunk, amibe bedobjuk a húst, a fokhagymát, a mézet, a fűszereket, szószokat, végül a kifacsart citrom-, illetve narancslevet. Összesen kb. 3 percig sütjük erős tűzön, és már kész is. A tésztakupac tetejére tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!