Szeretném kipróbálni a paleolit táplálkozást, de bizonytalan vagyok. Hogyan is van ez?
A paleolit étrendben tilos a rizs, a hüvelyes, és a szója.
A japánok mindegyikből sokat esznek, sok szénhidrátot fogyasztanak, mégis sokáig és egészségesen élnek, nem híznak el.
Kedves utolsó válaszoló, mint ahogy írtad, Crohn beteg vagy. Nem véletlenül találták ki a különböző betegségekben szenvedők számára a diétákat, amelyeket mindig az adott betegséghez és az egyénhez igazítanak (már ha szakemberhez is fordul az illető, a könyvek csak általános tanácsot tudnak adni). Egy egészséges ember szervezetének másra van szüksége, mint egy Crohn betegének. Például vesebetegeknek csak nagyon kevés C-vitamin ajánlott, egy normál szervezet viszont nagyon is igényli.
Szóval ne vonj le általános következtetéseket, max azt, hogy Crohn betegeknél beválhat (ezzel nem szállok vitába, elhiszem, hogy neked segített). Viszont eleve speciális étrendre volt szükséged.
Nekem a szűnni nem akaró hasmenésem múlt el a paleolit táplálkozástól. Már sok orvos vizsgált és senki nem találta meg az okát, csak annyit, hogy valamitől gyulladásban vannak a beleim és semmilyen gyógyszer nem segít, csak a tüneteket enyhíti. Most teljesen tünetmentes vagyok, jó a vérképem, és a legutóbbi tükrözés eredményét egyenesen megdöbbentőnek találta az orvos, a gyulladás egy nagyon kis területre szorult vissza, és esélyes, hogy ha így folytatom el is múlik.
Én nagyon sok hús, kevés zöldség kombinációval kezdtem, és nemrég szép óvatosan elkezdtem a gyümölcsöket is fogyasztani, de eddig jól reagál rá a szervezetem. (ezelőtt egy harapás almától munkaképtelenné váltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!