Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szeretném kipróbálni a paleoli...

Szeretném kipróbálni a paleolit táplálkozást, de bizonytalan vagyok. Hogyan is van ez?

Figyelt kérdés

A paleolit étrendben tilos a rizs, a hüvelyes, és a szója.

A japánok mindegyikből sokat esznek, sok szénhidrátot fogyasztanak, mégis sokáig és egészségesen élnek, nem híznak el.

2011. szept. 26. 02:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
39%
Egy orvos ismerősöm a saját tapasztatai alapján több betegétlefogyasztotta ezzel a módszerrel. Sokat nem tudok róla, de annyit igen, hogy csak hust és zsirt fogyasztanak a diéta során. Szénhidrátot egyáltalán nem. Pedig a szénhidrátra nagy szüksége van a szervezetnek. Azok a diéták, amelyek a szervezet egy-egy fontos építőkövét mellőzték, mind-mind megbuktak. A ember MINDENEVŐ. Így lettünk teremtve.
2012. jan. 17. 22:04
 12/14 anonim válasza:
100%
Én crohn betegség miatt kezdtem a paleo felé fordulni, sok dolog kering a neten és sok butaság is. Megrendeltem a Jaffa kiadótol a paleo könyveket (ott olcsóbb és ingyenes a posta) és minden kérdésemre választ kaptam. Engem teljesen meggyőzött, logikus. Persze nem egyszerű az átállás, de nem lehetetlen. Előtte is csináltam már mindenféle diétát ami a természetgyógyász is ajánlott, teljes kiörlésű stb., de csak rosszabbul lettem. Most az kell mondjam 2 hónapja teljesen tünetmentes vagyok gyógyszer nélkül csak vitaminokat szedek és odafigyelek a kajára. Kell ennél több? :)
2012. jún. 19. 10:57
 13/14 anonim ***** válasza:
81%

Kedves utolsó válaszoló, mint ahogy írtad, Crohn beteg vagy. Nem véletlenül találták ki a különböző betegségekben szenvedők számára a diétákat, amelyeket mindig az adott betegséghez és az egyénhez igazítanak (már ha szakemberhez is fordul az illető, a könyvek csak általános tanácsot tudnak adni). Egy egészséges ember szervezetének másra van szüksége, mint egy Crohn betegének. Például vesebetegeknek csak nagyon kevés C-vitamin ajánlott, egy normál szervezet viszont nagyon is igényli.

Szóval ne vonj le általános következtetéseket, max azt, hogy Crohn betegeknél beválhat (ezzel nem szállok vitába, elhiszem, hogy neked segített). Viszont eleve speciális étrendre volt szükséged.

2012. jún. 19. 12:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem a szűnni nem akaró hasmenésem múlt el a paleolit táplálkozástól. Már sok orvos vizsgált és senki nem találta meg az okát, csak annyit, hogy valamitől gyulladásban vannak a beleim és semmilyen gyógyszer nem segít, csak a tüneteket enyhíti. Most teljesen tünetmentes vagyok, jó a vérképem, és a legutóbbi tükrözés eredményét egyenesen megdöbbentőnek találta az orvos, a gyulladás egy nagyon kis területre szorult vissza, és esélyes, hogy ha így folytatom el is múlik.

Én nagyon sok hús, kevés zöldség kombinációval kezdtem, és nemrég szép óvatosan elkezdtem a gyümölcsöket is fogyasztani, de eddig jól reagál rá a szervezetem. (ezelőtt egy harapás almától munkaképtelenné váltam)

2012. jún. 19. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!