A japánok hogyan bírnak ennyi rizst enni? Vagy náluk máshogy készítik el?
Mármint sokszor láttam filmekbe is hogy kis fekete papírban lévő rizslabdákat esznek. Az olyan rizs mint itt amit megfőzünk vagy teljesen más?
Mert ha még tejberizs is az sem áll azért ennyire össze, de szerintem az nem tejberizs. Vagy mivel ízesítik?
Egyszer próbáltam valahogy elkészíteni, de nem tudom azt a fekete papírt sem hogy mi, de egyszerűen még a tejberizs sem állt úgy össze. :S
Vagy az egyáltalán ízesítve van?
Manapság nem esznek annyi rizst, azért ők is fejlődnek van ott mekdonáldsz, meg minden.
A szusi is ez amúgy, nyers hal, rizs és alga.
Az első hozzászóló vagyok.
Az íze más, ha beszerzel autentikus alapanyagokat, majd meglátod. :)
Első körben nem a Magyarországon elterjedt hosszúszemű rizs kell hozzá, hanem japán, rövidszemű rizs. Az elkészítése pedig alapvetően direkt erre a célra szolgáló rizsfőzőben történik, például ilyenben: [link]
Ízesíteni vagy tölteni a következőkkel szokták: tengeri hínár, sózott marhahús, tonhal, roston sült marha vagy sertés, ezek természetesen fűszerezve.
Vedd figyelembe, hogy míg Európában az alapvető szénhidrátforrást a kenyérfélék jelentik, addig Kelet-Ázsiában a rizs, szeretik, nem szeretik, erre épül a hagyományos étkezésük, hiszen ezt tudták megtermelni.
Köszi az eddigi kommenteket :)
megtaláltam , erre gondoltam : [link]
onigiri-nek hívják, bár a képen kinézetre ugyan olyan rizsnek látszik.
Amúgy valaki már kóstolta?:)
Azt tudom hogy Európában a szénhidrátként a zsömle meg ezek vannak elterjedve, de akkor Japánban egy átlagos szendvics nem is zsömléből van?
Az első vagyok.
Ettem ilyet sokszor Japánban és Koreában is, a kettő között nincs sok különbség, semmi különös, de valamit enni kell.
Japánban egyáltalán nem elterjedtek a szendvicsek, de a kenyér vagy a zsemle sem. A bagett és a négyzet alakú előrecsomagolt szendvicskenyér fedi le alapvetően a kínálatot, és az emberek nagy része nem fogyasztja napi, de még heti rendszerességgel sem őket. De a felvágottak lényegében nem is léteznek, és a sajtokból, sajtkrémekből is minimális a választék, ahogy a kereslet is rá. Szendvicset főként csak a Subwayben, és ehhez hasonló helyeken látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!