Hogyan készítik erdélyben a Vinettát és a Zakuszkát?
Figyelt kérdés
2009. aug. 3. 21:05
1/7 anonim válasza:
A vinettát itt M-on padlizsánnak mondják.Az ebből készült krémet mindenki azt mmondja hogy az övé az igazi,mint a halászlé.
2/7 anonim válasza:
a vinetta nem az étel neve, hanem itt így hívják a padlizsánt :D
amúgy meg: a padlizsánokat megsütjük a tűzhely tetején héjastól (vagy meghámozva megfőzzük, így könnyebb elkészíteni is és az emésztésnek is), meghámozzuk, majd lecsöpögtetjük egy szűrőn. ha kihűlt, vágódeszkán szétlapítjuk, lassanként olajat adagolunk hozzá, miközben kevergetjük. apróra vágott hagymát, fokhagymát bele, petrezselyemzöldet, egy csepp ecetet, sót ízlés szerint. kenyérre kenjük. cikkekre vágott sózott paradicsommal, vagy tea mellé nagyon finom. jó étvágyat :D
3/7 anonim válasza:
ja, és a zakuszka:
mi gyakran teszünk bele főtt szemesbabot padlizsán helyett, vagy mindkettőt
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! korábban, amikor töltöttem egy kis időt Erdélyben ettem és nagyon finom volt, mondták is, hogy hogyan készül, csak nem írtam le, és már nem tudtam volna segítség nélkül, hogy hogyan is csináljam. Mégegyszer köszönöm!!:)
2009. aug. 3. 21:30
5/7 anonim válasza:
nah csak kiegészítés képpen mikor összetörted a padlizsánt akk nem olajat kell hozzá tenni hanem majonézet...attól krémesebb lesz a nagyim receptje tuti finom...és ha vigyázol rá h a hagyma naon apró legyen mégjobb :)
6/7 anonim válasza:
jaaa igen, ezt kifelejtettem... még írni akartam, hogy majonézzel az igazi, de nyáron én nemszoktam tenni bele, hanem olajjal keverem ki, mert állítólag hamarabb romlik
7/7 anonim válasza:
Én ezekről az ételekről csak jókat tudok mondani.Mindkettőt ettem már sőt magyon szeretem is ezeket.De sajnos az elkészitését nem tudom.Jó étvágyat a zakuszkához és a vinettához!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!