Kínai tésztaétel. Mit jelent az hogy "nyomokban halat és rákfélét tartalmazhat"?
ÁLtalában azt jeléenti, hogy olyan üzemben készült, ahol a felsoroltakkal is foglalkoznak... Nem valószínű, hogy van benne, ez is szerintem amolyan idióta, kákán is megtaláljuk a csomót törvény.
Viszont, ha allergiás vagy, szerintem ne vállald be, lehet, hogy olyan csomagot fogtál ki, amiben pont van.
Köszi a választ!
Valamilyen szinten megnyugtattál.
Neem, allergiáról nem tudok, viszont vega vagyok. És nem tanácsra, utasításra lettem az, hanem kiskorom óta utálom a húst, és kerülöm is nagyon. Viszont izlik ez a kínai kaja, de félek h esetleg rák vagy hal van benne. Nem halnék bele, ha megenném, de így, hogy talán tartalmaz, talán nem, elég nyomasztó ilyen tudattal enni.
A "nyomokban tartalmaz" jelölés gyakorlatilag azt jelenti, hogy abban az üzemben csomagolnak olyan árut is, pl. rákot vagy diót.
A forgalmazó cég, hogy levédje magát minden kártérítési per ellen és persze az allergiások védelmében is jelzi ezt.
Akkor érdekes ez, ha valamilyen súlyos, életet veszélyeztető allergiád lenne, ami már mikro mennyiségre is aktivizálódna. Ezek általában valamilyen fehérje tartalmú anyaghoz köthetőek pl. mogyoró. Mert a mogyoróallergiás, már porbelégzésre is végzetesen reagálhat. Aki vegetáriánus, nyugodtan fogyaszthatja, nem fog hússal találkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!