Mért van ráírva sok étel csomagolására, hogy nyomokban diót és földimogyorót tartalmazhat, mikor az adott ételben elvileg nem kellene lenni benne?
A problémát ketté kell választani:
1. Miért írják rá? Azért mert a mogyoró az egyik legsúlyosabb tüneteket produkáló allergén. Akár bele is lehet halni.
2. Hogyan kerülhetne bele? Úgy, hogy ahol a termék vagy akár bármely alapanyaga is készűl olyan üzemben lett feldolgozva ahol mogyorót is feldolgoznak.
Gondolj bele, hogy otthon a darálódban elöször mogyorót darálsz azután pedig mákot. A darálódat Te sem fogod szétszedni és sterilizálni a két folyamat között, ezért az első adag mákod nyomokban mogyorót fog tartalmazni.
Ennyi.
Aki allergiás, annak a legkissebb nyomok is veszélyesek lehetnek, üzemekben meg akár a levegöben lévö szétporlott mogyoró is belekerülhet más készitménybe is.
A gyártósorokat ugyan termékátállitáskor tisztitják, de ennek ellenére elöfordulhat, hogy valami visszamarad - különösen, ha a dolgozó nem egészen lelkiismeretesen végzi a munkáját.
Ha egy üzem termékétöl valaki azután allergiás reakciót kap, a céget kártéritésre lehet kötelezni, ha nincs feltüntetve a csomagoláson, hogy elöfordulhat az allergén akor csak nyomokban is.
A mogyoróallargia nagyon veszélyes, és halálos lehet.
Nem csak egy kis hapcizással jár. Egy lány meghalt, mert a barátja, akivel csókolózott, előbb mogyorós csokit evett.
Itt olvashetsz további rémségeket: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!