Honnan ered a rántott gríz?
Én most néztem utána, mert én sem hallottam erről eddig. De nem lehet rossz.
Az 1. válaszolónak: sűrű tejbegrízt kell főzni, nagy szögletes formába öntve kihűteni, aztán felszeletelve hagyományosan panírozva hirtelen kisütni. Aztán lehet ízesíteni, mint a tejbegrízt, kakaó, fahéj, lekvár...
Hogy honnan származik, ki tudja? Akár még magyar kitaláció is lehet. Ki fogom próbálni, főleg, ha keményre sikerül a tejbegrízem.
mi gyerekkorunkban gyakran ettünk resztelt darát, legalábbis anyu így hívta. zsíron megpirította a darát,leszórta cukorral, azzal is átforgatta, majd fölengedte vízzel és megfőzte. olyan állaga volt, hogy kanállal tudta tányérra szaggatni, és lekvárral ettük.
néha cukros tejföllel öntötte le.
ez afféle szegény eledel volt a hatvanas években, de mi szerettük,de érdekes, még egyszer sem csináltam.jó, hogy eszembe jutott:)
a rántottról még én sem hallottam.
Nos én is csak pár éve hallottam a rántott grízről annó a suliban egy szobatársam hozott be. én is csak lestem hogy ilyen is van,de tényleg finom.úgy gondolom csak itt Hajdú-Biharban divat.
nagy kár hogy nem tudni honnan ered annyira kíváncsi vok ki találta ki :D de köszi a válaszokat...
Szolnokon is ettük ezt. Nem is tudtam, hogy ez nem mindenki számár ismert kaja. ;)
Szoktam vaniliásat, kakaósat, fahéjasat és meggyeset készíteni.
Édesanyám szabolcsi, és ő sem hallott erről az ételről, pedig a hajdúság szomszédos a szabolccsal. Ha Szolnokon ismert, akkor úgy látszik, inkább alföldi eredetű lehet.
Viszont elkészítettem, nagyon finom:)
a rántott tejbegríz az én falumból származik, a pest megyei Ócsáról! :) Jó párszáz éve tőlünk ered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!