Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen a magyaros lecsó?

Milyen a magyaros lecsó?

Figyelt kérdés
Rizzsel vagy tésztával vagy magában eszik?

jún. 29. 03:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
Mindhárom lehetséges, de még tojás is.
jún. 29. 05:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A nagy Levin ***** válasza:
75%
Ami igazán magyarossá teszi, az a fűszerpaprika és a szalonna.
jún. 29. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
37%
krumplipürével
jún. 29. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
93%

Tésztával még nem hallottam.

Magában natúron, rizzsel vagy tojásos formában.

jún. 29. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg az ami csípős, nem a brutál erősre gondolok hanem arra ami csak csíp de még bőven ehető.


Az hogy valaki rizzsel, tésztával, tojással feldobja az szerintem inkább ízlés kérdése. Én tojásosan szeretem például. De volt hogy feldobtam spagetti tésztával mert elég kevés lecsó volt egyszer és spagetti tészta volt itthon és úgy sem volt rossz. De van ismerősöm aki tarhonyával szokta enni például és még egy tojást is rászokott ütni. De olyanról is hallottam már aki steak krumplit süt ki és azzal együtt eszi.

jún. 29. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Én kenyérrel eszem és nem rakok bele se tojást se rizst, szerintem ez a hagyományos.
jún. 29. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
88%
4. Pennével, orsóval, kagylóval sem? Pedig jó úgy is.
jún. 29. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

Lecsó jellegű ételek az egész Balkánon ismertek, ami magyarosság teszi a lecsót az a pörkölt alap, azaz a hagyma, zsiradék, fűszerpaprika alap, amivel készül.

Hogy milyen arányba kerül bele hagyma, paprika, paradicsom, az már ízlés kérdése. Ahogy az is, hogy kerül-e bele még valami extra, hogy laktatóbb legyen és ha igen, akkor mi (pl rizs, tarhonya, tojás, kolbász, szalonna stb)

jún. 29. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a lecsó már alapból magyaros, bármivel is dúsítod.
jún. 29. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
Se rizs, se tészta. A lecsó már eleve nem magyaros, hanem balkáni kaja.
jún. 29. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!