Milyen a magyaros lecsó?
Tésztával még nem hallottam.
Magában natúron, rizzsel vagy tojásos formában.
Szerintem meg az ami csípős, nem a brutál erősre gondolok hanem arra ami csak csíp de még bőven ehető.
Az hogy valaki rizzsel, tésztával, tojással feldobja az szerintem inkább ízlés kérdése. Én tojásosan szeretem például. De volt hogy feldobtam spagetti tésztával mert elég kevés lecsó volt egyszer és spagetti tészta volt itthon és úgy sem volt rossz. De van ismerősöm aki tarhonyával szokta enni például és még egy tojást is rászokott ütni. De olyanról is hallottam már aki steak krumplit süt ki és azzal együtt eszi.
Lecsó jellegű ételek az egész Balkánon ismertek, ami magyarosság teszi a lecsót az a pörkölt alap, azaz a hagyma, zsiradék, fűszerpaprika alap, amivel készül.
Hogy milyen arányba kerül bele hagyma, paprika, paradicsom, az már ízlés kérdése. Ahogy az is, hogy kerül-e bele még valami extra, hogy laktatóbb legyen és ha igen, akkor mi (pl rizs, tarhonya, tojás, kolbász, szalonna stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!