Szerintetek ag izraeli, a török vagy a magyar lecsó a finomabb?
Erre csak az tud válaszolni, aki mindháromból evett már és lehetőleg mindhárom tökéletesen lett elkészítve. Mert minden ételt lehet jól és rosszul is elkészíteni.
Én imádom a magyar lecsót (a többit nem ismerem), de ettem már ebből is ocsmányat.
Ellenben ettem olasz, velencei módra készült "lecsót" padlizsánnal, eszméletlenül finom volt, mert jól volt elkészítve.
A francia! :-)
Jól elkészítve mindegyik finom. A jól elkészített ételek ott szoktak elbukni, ha viszonyítod. Ha menememet, shakshukát, gyuvecset, ratatouille stb. fogyasztasz, de a magyar ízeket és állagot veszed alapul, mint etalon, akkor fanyalogni fogsz. De ha csak az ismerős íz a jó, akkor minek mást enni?
Egyébként a saját tapasztalatom (és lehet csak rám érvényes) a viszonyítás azonos ételeknél is érdekes eredményt hozhat.
Osztrákiában ettem életemben először spare ribst. Jó volt. Ízlett. Másnap egy másik étteremben is ugyanezt kértem. Másmilyen volt, és kicsit csalódtam. De biztos vagyok benne, ha fordított sorrendben találkozom ezekkel, akkor az ítéletem is fordított lett volna. A hasonlítgatással volt a baj, nem az étellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!