Egy jó és egyszerű lecsó receptet SZERETNÉK, TUDSZ ILYET?
Tudom sok elérhető recept van a neten, de én mégis inkább a te, ti egyéni, eredeti, egyszerű lecsó receptetekre lennék kíváncsi.
Kérlek, ha van ilyen írjátok meg.
Én 5 hagymából, 5 paradicsomból és 5 paprikából szoktam kettőnkre.
A hagymát csíkokra vágom, először azt üvegesre párolom, utána mehet a kockára vágott paprika és, mikor az kicsit összeesett, akkor a kockázott paradicsom is. Miután kicsit levet eresztett akkor lehúzom a tűzről, amíg pirospaprikát keverek bele, majd sózom-borsozom és hagyom főni kb 30 percet. Néha lecsókolbászt vagy virslit rakok bele, esetleg felütöm tojással és kész. :)
Én csak a teljesen víz nélküli, sűrű zaftú lecsót szeretem, ha te nem Kérdező, akkor ne is olvasd tovább!
Általában 1 kg paprikából, 3 hagymából és 2-3 közepes paradicsomból készítem.
Egyszerűt kértél, így nem turbózom füstölt szalonnával neked (én azzal készítem)
Zsiradékon megpirítod a nagyon apróra vágott hagymát, teszel rá egy kevés pirospaprikát, (ez nem pörkölt!) ráaprítod a paradicsomokat, leheletnyit sózod, megkevered, lefeded és visszateszed a legkisebb lángra, hogy éppen csak pötyögjön, hogy a hagyma elfőjön, ne rocogjon félig nyersen a lecsóban.
Ekkor kezded felvágni a megmosott zöldpaprikát, neked tetsző formára (karikára, kockára, hasábra, stb)
Mikor ezzel megvagy, ráteszed a paradicsomos hagymára, összekevered, készre sózod. Amíg kidobja a levét addig fedő, utána leveszed róla, hogy sűrű zaftja legyen.
Amikor kellő puhaságú a paprika, akkor kész.
Ha akarsz bele kolbász vagy virslikarikákat, azt ekkor teszed bele, mert átveszi a lecsó forróságát, de az íze benne marad.
Vigyázni kell, hogy a paprikát ne főzd rommá, mert a lecsóban még lezárás után is puhul a melegtől!
1# tetszik, de a hagyma nem sok egy kicsit?
2# Továbbolvastam. Jó, legjobb, szerintem így kezdek hozzá. Szalonna van, teszek bele
3# Jó ez is és a hagyma mennyisége is "kezelhető"
Én kicsit másként sütöm a lecsót - az igazi lecsó sül és nem fő! -, itt az én változatom:
Egy serpenyőben zsír/olajat kell melegíteni, a félkarikákra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát ebben sütni pár percig, a lángot magasra csavarni, a kockára vágott paradicsomot beletenni és gyorsan megsütni, hogy ne maradjon sok leve, éppen csak valamennyi sürü, nem vizes szaft legyen alatta.
Mi sokszor így esszük, önmagában (kenyérrel), húshoz zöldségkörítésnek, vagy ha tojással akarjuk, akkor a végén beleütöm és pár perc alatt megsül.
Elkészült reggel, köszi mindenkinek!
Szalona, füstölt szalonna alapon, kevés étolaj pluszban.
Hagyma bőségesen került bele (igen, igaz ezzel nem lehet elrontani), további összetevők ismertek. Fűszer csak só, bors, és egy hangyányi őrölt kömény, őrölt pirospaprika, nagyon kevés került bele - más nem.
A végén még egy kevés laska gombát tettem bele.
Tojás kimaradt, nem kifejezetten szeretem tojással. A gyerek viszont hiányolta....
Fedő alatt csináltam, a hagyma pirítása után. A végén fedő nélkül fejeztem be, sűrűbb legyen a szaft.
Beismerem, hogy egy kevés vizet azért kapott, szeretem, ha van szaftosabb.
Munkatársam jött hozzánk, megvolt a dicséret, mondta milyen jó illat van, éhes lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!