Mi a különbség az ajvár, a zakuszka és a padlizsános lecsó között?
A zakuszkába padlizsánon, paradicsomon és paradicsompaprikán kívül(az én receptem szerint) kell zöldség, répa és hagyma is.
Az ajvar elsősorban paprikából készül, de néha tesznek bele padlizsánt is, de akkor is nagyobb százalékban paprikát tartalmaz.
A padlizsános lecsó pedig padlizsános lecsó.
Nem tudom.. én a zakuszkába sose teszek répát, inkább néha babot.
Az ajvárhoz meg sütöm a paprikát, de olykor a zakuszkához is... kb. a kettő közt szoktam csinálni valamit, az esetek többségében :D
Meg mintha az ajvárban kevesebb olaj és ecet lenne...
De többnyire nem recept alapján csinálom, hanem csak úgy kotyvasztok valamit, méricskélni sem szoktam, ezért gondoltam megkérdezem.
Azt hiszem, ez mind ugyanannak az ételnek a változatai, illetve ezeregy változata :), mert ahány ház, annyi recept rá.
Egy jellemző étel a Balkánról, Kárpát medencéből, Közel-Keletről, mediterráneumból, ahol jól megterem a paradicsom, paprika, padlizsán. Van ez a három fő hozzávaló, aztán tessék alkotni :).
Mint a muszaka, rengeteg változattal találkoztam már, egyetlen fix hozzávaló van, a padlizsán. Minden más szabadon variálható :), még paradicsommentes receptet is találtam. És ez rétegezve-csőben sütve van, míg a lecsó-ajvár vonal inkább főzve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!