Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Csak olyan sushi van amiben...

Csak olyan sushi van amiben rizs is van? Mert meg szeretném kóstolni, de rizs allergiám van! Melyek a legfinomabbak? Mi a különbség a maki és a nigiri között?

Figyelt kérdés
2013. aug. 22. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Itt van céklás: [link]
2013. aug. 22. 20:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, csak azt nevezik sushinak, ami rizses, igen. Ha kihagyjuk a rizst, az inkább sashimi, de abban még nori sincs, mondjuk a sushiban sem feltétlenül.

A maki a kis kerek cucc, amikor norival körbetekerik a rizst a közepében figyelő egyebekkel. 6 darab egy szett. Vannak változatok, amikor nem nori van kívül, hanem rizs, dekorálva ezzel-azzal (kifordított maki).

A nigiri sushi esetében egy hosszúkás rizsgombócon ül a lényeg, wasabival odaragasztva, norival átkötve vagy sem. Ebben az esetben nagyobb mennyiségű halat vagy egyebet lehet rárakni és sokszor látványosabb is... Egy szép, hosszú lazacszelet, mmm... Jobban is lehet érezni az ízt, mint egy pici makiban, hisz nagyobb aránya hal, de azért egy jóféle lazac makiban is elég lazac van ahhoz, hogy semmiképpen ne nyomja el a rizs.

Hogy melyik a legfinomabb, az ízlés dolga, de nem is mindegy, hogy hol eszed :) Aki ért hozzá, az egy egyszerű uborkás makit is magas szintre tud emelni :) Bár szerintem az uborkás amúgyis remek, üdítő. A kedvencem a lazacos, vajhalas, vörös tonhalas és pácolt makrélás sushi, akár nigiri, akár maki.

Amatőr sushikedvelő vagyok, lehet, hogy akad pontatlanság a leírásomban, de legjobb tudásom szerint igyekeztem válaszolni.

2013. aug. 22. 21:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! (:
2013. aug. 24. 01:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Igaz úgy már nem sushi, de leképzelhetőnek tartom, hogy bulgurból el tudod készíteni magadnak, vagy kuszkuszból. Igaz nem autentikus, de laglább valami hasonló élmény.

Lehet hülyeséget írtam, csak gondolkodtam, hogy mivel tudnám elképzelni ha nem lehetne benne rízs.

2013. szept. 4. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!