Egy jó és egyszerű lecsó receptet SZERETNÉK, TUDSZ ILYET?
Tudom sok elérhető recept van a neten, de én mégis inkább a te, ti egyéni, eredeti, egyszerű lecsó receptetekre lennék kíváncsi.
Kérlek, ha van ilyen írjátok meg.
Egy különleges lecsóreceptet írnémk még, ami ugyan nem kifejezetten gyors, de szerintem megéri.
Ez a bolgár lecsó, de nem az, amiket aneten lehet találni, hanem a nagybátyám feleségétöl van, aki gyerekkorában jött ide Bulgáriából.
Ehhez két személyre egy nagyobb padlizsánt meg 3-5 kaliforniai paprikát 200 fokon a sütöben meg kell sütni, amíg a héja feketedni kezd - ez kb 30-50 perc a sütötöl függöen.
Ezeket egy müanyag zacskóba téve langyosra kell hüteni, utána le lehet húzni a héjukat. A kifolyó levet meg kell tartani - én egy nagy szüröt beleteszek egy tálba és efölött húzom le a héját. A padlizsánt ez után ujjnyi karikákra vágom, a paprikákak kb féltenyérni darabokra.
Közben 3-4 paradicsomot meghámozok és kisebb darabokra vágom, meg 4-5 gerezd fokhagymát apróra vágok.
Egy nagyobb serpenyöbe olajat teszek - nem kell túl sok, csak mint egy rántottához szokás, ebben elkezdem a padlizsánt meg a paprikát sütni, sóval, örölt borssal, örölt köménnyel és csípös paprikaporral vagy chiliporral füszerezem. Ha már kezd sülni, hozzáteszem a paradicsomot és a fokhagymát, alaposan összeforralom (ha a paradicsom nagyon savas, kevés cukrot teszek hozzá). A félretett levet egy evökanál keményítövel kikeverem, ráöntöm a zöldségekre, elkeverem, amíg kicsit besürüsödik. Ha a paradicsom nem volt elég leves, akkor esetleg kevés víz kell hozzá, a lényeg, hogy a szaftja inkább folyósabb legyen, ne betonszerü.
Ez igy önmagában is kifejezetten jó ízü, föleg nyáron, melegben, kenyérrel vagy pirítóssal, de lehet hozzá sült szalonnát vagy virslit is adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!