(Tapasztalat alapján) Milyen a német konyha? Milyen ételek népszerűek a németek körében? Mit eszik egy átlag német ember vagy család napi szinten?
A kérdések között kutatva akadtam a napokban egy ilyen jellegű kérdésre. Próbáltam utána nézni a német konyhának, de nem jutottam megfelelő eredményre. Valamiért a német konyhát a Bratwurst-Sauerkraut-Bier kombóval azonosítják. Egyébként sokan a "világ legrosszabb konyhájaként" tartják számon a németek konyháját, ami még az "angol konyhát" is alulmúlja.
Olvastam ugyan a német konyháról, de semmilyen eredeti fogást nem találtam, ami említésre méltó lenne (szemben az olasz, spanyol vagy francia konyhával). A fogások nagy része inkább szláv eredetű. A konyháról pedig nagy vonalakban ez mondható el: hús-krumpli-(kel)tészta-káposzta. Illetve ezek variációi.
Emlékszem, pár éve lejöttek Németországból a rokonok látogatóba családostul és hiába mentünk velük a környék legjobb magyar csárdájába, ők csak rántott húst és sült krumplit akartak enni - főleg a gyerekeik.
Kérdezö: a 6-os vagyok, nem tudom értesz valamennyire németül? Akkor tudnék recepteket, cikkeket belinkelni.
Ha nem, akkor esetleg privát (az egyszerübb lenne talán) tudnánk folytatni.
most az en tapasztalatomat irom csak le.
Nemet o.ban születtem NRW-ben ott eltem 4 evet aztan Bayern-ba költöztünk ott eltem 15 evet es most Ausztriaban elek de sokan elnek meg nemetben igy sokat jarok haza oda is.
Ez függ az iskolazottsagtol, a jövedelemtöl illetve a generaciotol.
Pont ugy ahogy Magyarorszagon, Ausztriaban stb..
Egy atlagos nemet csalad...akinek mondjuk brutto 75 ezer euro a keresetet (anyu, apu melozik...) tinedzser lanyuk nagy valoszinuseggel vegan szuper divatos mittudomen miket eszik. A kis tesoja a sültkrumplit szereti meg a pizzat. Anuyka leveseket szeret es sajat maga süti a rozs kenyeret. apuka pedig imadja a felvagottakat, husokat.
Elegge husos nep (mar a most 50+os generacio). A rantott husit sültkrumplival azt pedig mindenkire mondhatod hogy eszi...itt is becsben tömik.
Ez amit te elkepzelsz hogy tipik nemet csalad kajci nincs is mar.
Több a kenyer, a felvagott, geschnetzeltes amit sokszor csinalnak
Elökerestem egy német "mit fözzek ma" fórumból kb három hét alatt beírt életeket, amiket egyszerü háziasszonyok/háziemberek föztek ebédre vagy vacsorára attól függen, mi a föétkezés.
A receptek nevét lefordítottam (hiba lehet benne, annak ellenére, hogy átnéztem, ami nem érthetö, kérdezzetek vissza)
Itt a lista:
Tagliatelle Gorgonzola szósszal és brokkolival
Színes saláta sült gombával, bagettel
mediterrán bableves
Édes-savanyú csirke, rizs
Maradék bableves
Sertés filé medalionok spárgával és burgonyával
Pirítós sprottnival és uborkával
Salsiccia tésztával
Borsostál
Lencsepörkölt bockwursttel
Hotdog
Maultaschen serpenyőben
Shakshuka
Nudli tejszínes karalábéval, alma és zeller salátával
Zellerkrémleves, tönköly palacsinta almaszósszal
Königsberger fasírt, rizs, currys sárgarépa zöldségek
Paprikás paradicsomszósz, kétszínű babsaláta
Spenótos gombóc, krémsajt szósz, spenótos saláta mandulával és körtével
Póréhagyma és hagymás quiche, spárga és borsó saláta
Saláta céklával, lencsével és gránátalmával salsicciával
Feta sütőből és szülinapi kávé a gyerekekkel
Szendvicsek
gnocchi
Lazac a zöldségeken
Maradék a hűtőből
Lencseleves kolbásszal vagy anélkül
Hal, fűszernövényes rizottó, saláta
Zöldséges tészta Gorgonzola szószban
Sertés steak, sült krumpli, vesebab
Maultaschen serpenyőben
Shakshuka
Croissant darált hússal és almaszósszal
Tojáspalacsinta
Növényi curry csirkével
Színes rizs és lazac serpenyőben
karalábé leves
Csirkeleves sok zöldséggel, majd banán palacsinta Nutellával
Pünkösd hétfő: sertésfilé, rösti, spárga, tejszínes szósz
Főtt sajt, tanyasi kenyér
Tészta cukkinivel, paprikával, paradicsommal és tonhalral
Burgonya gratin, saláta
Wraps zöldségnuggetekkel és salátával
Mediterrán lazac burger rakétával
Pulyka steak, grillezett kukorica, rozmaringos burgonya
Penne all'arrabiata rukolával
Sütős karfiol sajttal
Színes salátástál lazaccal, kovászos kenyér
Színes spárga csúcsok burgonyával és tökmagolajos szósszal
Hal spárgával és burgonyasalátával
Borjúérmék vadász stílusban sült burgonyával
Vörös sügér gyógynövénymártással, burgonyával, paradicsomsalátával
Édes párolt hagyma, burgonyapüré és fűszernövények
Spagetti carbonara
Minestrone ciabatta zsömlével
Kolbászgulyás rizzsel
Burgonya gratin, bifteki, saláta
Rizstál sertés apróhússal, zöldbabbal és póréhagymával
gyros leves
Tészta tepsi hagymával, almával és kéksajttal
Bratwurst, főtt burgonya, vörös káposzta
Tészta paradicsomszósszal
Tortillawrap pizza
Leveles saláta retekkel és almával krémes öntettel
Palacsinta lasagne cukkinivel és fűszeres paradicsomszósszal
Galambbegy saláta sárgarépával és újhagymával
Csalán - rozs palacsinta paprikás tejföllel
Cikória - sárgarépa - saláta
Sárgarépa és hajdinapogácsák gombamártással
Rizottó - krokett krémes karalábéfözelékkel és paprika-mandulakrémmel
Spárga avokádós hollandi mártással és sült burgonyával
Májusi répa ricotta-dió töltelékkel, hajdinás-gombás rizottóval tálaljuk
Spenóttal és mángollal töltött árpapalacsinta hegyi sajttal és céklás tejföllel gratinálva
Ricotta - spenótos gombóc csípös paradicsom-paprika szósszal
töltött burgonya táskák hegyes káposzta fözelékkel, hagymás tejszínes szósszal
Cannelloni pürésített burgonyával és borsóval zöldmártással
Tönkölybulgut palacsinták spárga-burgonya raguval
Spagetti zsályával, kevés citrommal és fokhagymával olívaolajban
Színes zöldségek - sajtos hirsottoval
Hegyes káposztasaláta sárgarépával és céklával
Spenótsaláta sárgarépával zöldfűszeres öntettel
Palacsinta - lencse - hegyi sajttal gratinált canneloni
# 14
Én pozitívan értékeltem a hozzászólást, hiszen arra kérdésre adott választ, amit én föltettem - és én pozitívan is értékeltem a választ emiatt.
Ami a primitív, kulturálatlan, félkegyelmű, durung dislikeoló 1 bites prolikat illeti, azokhoz nekem semmi közöm. 😉
#4 Ne terjessz már hülyeséget!
"a leggyakoribb a Wiener Schnitzel, ami ugye a rántott karaj"
A wiener Schnitzel az szigorúan rántott BORJÚHÚS!
17-es: elvileg igazad van, de a németeknél is a legtöbb Wiener Schnitzel disznóból vagy sokszor pulykából van, ahogy Magyaroroszágon is, mégha nem is korrekt a megnevezés.
Borjúból gyakorlatilag csak komolyabb éttermekben készítik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!