Semmit nem tudok a szeitanról, googlizni köszönöm, most nem akarok. Aki tud róla bármit, segítsen! Miből van, hogyan, mi készíthető belőle, hogy kell tárolni, ízesíteni, fogyasztani?





Tessék (hogy csak olvasnod kelljen):
"A szejtán, avagy búzahús búzasikérből készül, ami más néven a sokat üldözött és rémisztő glutén. Persze, mint a pékáruk esetében is, ennél az ételnél ugyanúgy vigyáznia kell annak, aki minden teszten és vizsgálaton gluténallergiásnak bizonyult.
A szejtán avagy búzahús búzasikérből készül, ami más néven a sokat üldözött és rémisztő glutén. Persze mint a pékáruk esetében is, ennél az ételnél ugyanúgy vigyáznia kell annak, aki minden teszten és vizsgálaton gluténallergiásnak bizonyult.
Otthon is olcsón, gyorsan előállítható
A szejtán a búza fehérjegazdag részéből, a búzasikérből készül, és legalább olyan sokféleképpen tálalható, mint a hús, lehet kockákra vágva pirítani vagy egészben sütni, szószos ragukba tenni, rántani és így tovább. Nagy előnye sok más húspótlóval szemben, hogy otthon is olcsón előállítható, csak búzasikér kell hozzá, amit a legtöbb bioboltban már meg lehet találni. Sok különböző ízesítéssel dolgozó recept található hozzá, mindegyikhez elég a port vízzel elkeverni, az így kapott tésztát felszeletelni és vízben kifőzni. Ezt követően a szejtán fagyasztható vagy további eljárásoknak vethető alá.
Bár gluténérzékenyeknek nem ajánlott, a szójára allergiások, akikből állítólag egyre több van, a tofuval ellentétben bátran ehetik. Sokan kiemelik még, hogy bár sok jó tulajdonsága van, mivel szejtán nem terem önmagában a fán, sokszorosan feldolgozott élelmiszernek számít, és mint ilyen, mértékkel fogyasztandó. Ahogy mellesleg minden más is."





Ennyi idő alatt amíg itt vergődsz már egy egész szakácskönyvet kiolvastál volna!
Pontozz le!





Remélem sikerült feldolgoznod hogy senki nem adott számodra megfelelő választ. 🤣
Szejtánkisasszony
Azért remélem a pélóhoz nem kell használati utasítást kérned. 😅
Kérem olyan válaszoljon, aki szokott is készíteni szeitanból ételt.
Köszi










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!