Miért lett manapság ennyire divatos utálni a hagyományos magyar ételeket?
Viszont ne érezze már magát nálam felsőbbrendűnek - bocs, NEKED van alacosny önértékelésed, és TE magyarázol bele egy nemlétező dolgot :D
Sajnállak, de komolyan.
#22.
Komolyan kérdezem, tudnál felsorolni húsmentes, magyaros ételt? Mert nekem az édes tésztákon kívül (mákos, diós, grízes galuska), és a főzelékeken kívül nem jut eszembe más. Meg a lecsó. A főzelék is legtöbb esetben túlfőtt zöldség, berántott és habart. És a feltét természetesen pörkölt, fasírt.
A dödölle is tulajdonképpen zsírban sült lisztes főtt krumpli, a káposztás sztrapacska, az öhön sem bővelkedik zöldségekben, mind mind tészta tésztával, krumplival, zsírral.
A lapcsánka is isteni, de az is csak krumpli zsírban. Sajnos.
"Komolyan kérdezem, tudnál felsorolni húsmentes, magyaros ételt?"
Minek, ha már megtetted? Amúgy Az olasz konyha is tele van tésztás és húsos ételekkel.
Miért hozod fel mindig az olasz konyhát? Kit érdekel az olasz konyha, a kérdező se említette egy szóval se.
Úgy tűnt a válaszodban, tudsz magyaros húsmentes kajákat, de úgy tűnik mégsem.
Látod, amit a kritizált tömeg hiányol a magyar konyhában, azok a friss zöldségek, húsmentes, zsírszegény ételek. Mindez megvan egy csomó más nemzet konyhájában! És NEM AZ OLASZOKÉBAN. 😅
"Miért hozod fel mindig az olasz konyhát? Kit érdekel az olasz konyha, a kérdező se említette egy szóval se."
Te panaszkodtál hogy csak a magyar konyha tartalmaz húsos-tésztás ételeket. Na, erre próbáltam rácáfolni.
"Látod, amit a kritizált tömeg hiányol a magyar konyhában, azok a friss zöldségek, húsmentes, zsírszegény ételek."
Egy főzeléket kell ám rommá főzni, és a tócsni is lehet több féle zöldségből készíteni. Ja, hogy olajos? Akkor itasd le róla!
Fiatal felnőttként pár évig én is hanyagoltam a magyar konyhát, mert kinyílt előttem a világ, és minden izgalmasabbnak tűnt, mint az addig evett, nyilván szűkösebb paletta. Eszem ágában nem volt pörköltre vágyni. Egy idő után beállt az egyensúly, és visszajöttek a magyaros kaják is, így tökéletesen megfér az életemben egymás mellett a paella, a BBQ, a sushi és a csirkepaprikás.
Ne aggódj, attól hogy a társaid most épp rá vannak kattanva a világkonyhára és fikázzák a disznótorost, még nem fog kihalni a magyar konyha :) Az ember vágyai és életfázisai jönnek-mennek, és ritka hogy valaki örökre búcsút intsen a gyerekkora ízeinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!