Miért lett manapság ennyire divatos utálni a hagyományos magyar ételeket?
Szerintem ennek semmi köze a sznobsághoz. Én nem szoktam se sushit, se ráment enni, mégsem szeretek rengeteg magyaros kaját, pl. a hurkát, kolbászt, disznópörköltet, rakott krumplit.
Nyilván van, amit meg nagyon szeretek. De ez szimpla ízlés, illetve azért van, mert bővül a választási lehetőség, nekem sokkal jobban bejön a mediterrán konyha a krémleveseivel, friss salátáival, fűszeres-grillezett húsaival.
A magyar konyhának is vannak jó kajái, de sok nemzet gasztronómiájához képest azért elég egysíkú.
A hurka, kolbász hagyományos magyar étel? Vagy neked minden hagyományos magyar étel, amihez hozzászoktál, meg a nagymama főzte?
Ma sírunk milyen drága az olaj, de régen mindent zsírral sütöttek. Vagy vegyük a sült krumplit: már biztosan hozzászoktál, pedig messze nem olyan régóta csináljuk olajsütőben.
Másik oldalról: szerinted a paprika hogyan került be a magyar konyhába? Nem Árpádék puhították nyereg alatt.
Mindig hoztak be újat.
Amúgy én ilyen tendenciát nem látok. A konyha reformjának az oka elsősorban az, hogy sokan egészségtelennek tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!