Nem értem, milyen kérdés ez? :D
Egyáltalán miért a "Nemzetek ételei, italai" témakörben lett ez a kérdés feltéve?
Mivel "ételek-italok" témakör, ezért még felmerülhet a nátrium-hidrogén-karbonát (mn. szódabikarbóna) is, amit "sütő szódának" is szoktak nevezni és sütésnél, esetenként a hagyományos sütőpor helyett alkalmazni.
Jó a szóda? Mihez képest? Milyen szóda? A sima szódavíz? Vagy a "szénsavas üdítőitalok", esetleg a szódavízzel készült szörpök, amiknek a gyűjtőneve némely esetben szintén "szóda"?
Ez egy olyan kérdés, amire nem lehet egyértelmű választ adni. A sima szódavízből kiindulva; valaki szereti a szénsavas buborékos vizet, valaki nem. Valaki hígításra használja (pl. bornál hogy fröccsöt csináljon, esetleg szörpnél vagy koktélnál - ha a szörpbe kerül egy kis alkohol is, pl. jaffaszörp vodka és szódavíz) valaki pedig magában issza.
Szóval legközelebb ha javasolhatom, kicsit pontosabban fogalmazd meg a kérdést Kedves Kérdező, és ha mások véleményére vagy kíváncsi, akkor adott esetben az indítékodat, amiért érdekel mások véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!