3 hete leszedtem a meggyet kimagoltam, cukrot tettem, mikor lehet fözzessem ki pálinkának?
Figyelt kérdés
2022. júl. 12. 08:09
1/9 anonim válasza:
Ha már nem habzik és leüllt a gyümölcs az aljára,csak vizet látsz a tetején.
Ilyen melegben bőven kiforrt már a cefre három hét alatt.Viheted főzetni
2/9 anonim válasza:
Miért tettél bele cukrot? Mennyit, ha már?
3/9 anonim válasza:
100kg gyümölcshöz 2kg cukor max megengedhető,ennyitől még íz,illat minősége nem romlik.
4/9 anonim válasza:
Pontosan, de a kérdező semmit sem mondott a mennyiséggel kapcsolatban. Gondolom te is találkoztál már olyan "cefrével", aminek korcogott az alján a cukor, és nem értette a gazdája, miért nem erjed ki.
5/9 A kérdező kommentje:
40 liter cefe
2022. júl. 12. 11:37
6/9 gráner andrás válasza:
Erjedés után! 8 -10 nap zajos erjedés, utána amikor már teljesen leülepedett a cefre. A hely hőmérséklete befolyásolja az erjedés időtartamát. TENGERPICI 2022.07.15.
7/9 AttilaLIX válasza:
Ilyen melegben egy hét után kierjed,vedd le az edény tetejét,fújd le róla a mustgázt.Zárd le. Este nyisd fel,és ha a gyufa égve marad a cefre közelében,lehet vinni főzetni. Ha későb tudod vinni,szódás szifonba nyomj egy patront,és co2-őt nyomj a cefre fölé,majd ha elalszik a gyufád,zárd le.Igy ujból védelmet kapott a cefre,de ha netán a kevés cukor tartalom miatt penész indulna meg rajta,azonnal főzetni kell. A penészt szállitás előtt fölözd le.A társaink irásai is helytállóak.......
8/9 benboglar válasza:
40 liter cefre, min. 4 kg cukor, mert a meggynek elég kevés a cukortartalma,jól összekeverve! Attól függ hol tartod, mikor kezd habzani, mert utána keverd össze és lassan a meggy a tetejéről leül és akkor már főzhető !Olyan edényben tárold, amiben bőven elfér és lezárható,nem megy el a szeszfoka !
9/9 A kérdező kommentje:
3,8 Liter lett!
2022. júl. 16. 07:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!