Lesz baja a pálinkának ha 2 napig PET palackban van?
Figyelt kérdés
Szilveszterre terveztünk egy kisebb baráti összejövetelt (4 fő akikkel eddig is gyakran találkoztam mielőtt még valaki a coviddal jön) és mindenki visz valamit. Én valószinűleg vodkát viszek viszont mellé akarok vinni egy tényleg kis mennyiségű pálinkát de az a probléma hogy a szüleim ennek nem nagyon örülnének. Van itthon kb fél üveg pálinka úgyhogy gondoltam hogyha csak kicsit átöntenék belőle akkor senki nem venné észre. Viszont akárhol kerestem nem találtam itthon sima üveget. Tudom hogy nem ajánlatos PET palackban tárolni az alkoholos dolgokat de érdekel hogy 2 naptól lesz-e valami baja vagy ahhoz több idő kell. Ha lesz baja ennyitől is akkor inkább nem viszek belőle mert nem akarom hogy a többiek a rossz ízű pálinkát igyák.2020. dec. 29. 12:58
2/7 anonim válasza:
A pálinkának nem lesz baja, de neked igen, ha a szüleid megtudják, hogy lopod a páleszt! :)
4/7 anonim válasza:
Nem tom, én eddig ahányszor ásványvizes palackban vittem a selymes házit méltó alapozásra, mindig rohadtul mart pár óra után megkezdve is, meg előjött az a hülye technokol mellékszag. Pedig steril flakonban, melegen ivós, hibátlan háziról beszélünk. Üvegben meg mindig maradt az ismerős, enyhén hot házi, jól mesélő gyümölcsízzel.
5/7 anonim válasza:
Amit a #4-es írt, annak az az oka, hogy a magas szeszfok egy idő után elkezdi kimarni a műanyagot! A pálinkának nem lesz tőle baja, max. kiköpitek, ha nem ízlik!
6/7 mindentudó99 válasza:
Én 5 literes pet palackban tartom abszolút nem marja meg. Ha megmarná nem árulnának můanyag palackban pálinkát. Mert lehet ilyet kapni.
7/7 Phoney válasza:
A PET nem reagál az etanollal, szóval maga az alkohol nem tudja kimarni, rövideket egyébként is árulnak PET-ben. (Repülőtéri palackozásban még drágább whiskyket is.)
Ami miatt nem feltétlenül jó ötlet, az pl. az etil-acetát, ami tényleg kikezdi a PET-et, bár egy jó pálinkában nem kéne soknak lennie, meg amúgy is jól érezhetően technokolszagú. Lehetnek viszont más olyan agresszív kongenerei is, amik kereskedelmi palackozásokra nem jellemzőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!